Miroslav Horák
9. března 2021 • 04:50

Motor se svou strategií narazil. Teď se musí ukázat, jinak přijde sestup

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ MIROSLAVA HORÁKA | Když loni na jaře sestupovalo Kladno z extraligy, u jeho bodového konta svítila cifra 60. Rok poté poslední příčku bezpečně obsadil Motor, s poloviční porcí odměny za hokejové výkony. Jde o výstižný fakt velmi nepovedeného ročníku v podání tamního osazenstva a pádu z euforických výšin na tvrdou zem.



Ironií osudu a za přispění koronavirové tísně Budějovice mezi elitou zůstávají. Je na místě úleva? Možná. Je na místě víra, že nový kouč ze stadionu vyžene všechny chmury a vše se v dobré obrátí? Nikoli. Pokud na všech klubových úrovních nenajedou na stejnou vlnu, příští jaro budou na led kapat prvoligové slzy.

O Václavu Prospalovi jako o trenérovi si můžeme myslet leccos. Kariéru pořád začíná, nestydí se za to. Učí se tvarovat kabinu, prochází si krizemi, které nesčetněkrát zažíval jako hráč, nyní však poznává, že z druhé strany je to jiné a vyžadující zcela odlišný přístup. Občas doplácí na to, že hokeji dává všechno. Veškeré emoce a srdce. Občas se nekontroluje, pořád těžko chápe, že to, co zvládal na ledě levou zadní, většina jeho svěřenců nedokáže předvést. A podle toho se musí chovat. Také proto občas ujel. Hledá potřebný balanc.

Václav Prospal jako trenér prokázal, že utkání prožívá stále stejně
Václav Prospal jako trenér prokázal, že utkání prožívá stále stejně

Nikdo mu však nemůže vyčíst absolutní zápal pro věc. Vášeň. Snahu udělat pro lepší budoucnost týmu maximum. Nenechat se zlomit, porazit.

A tady právě těžce narazil. Na nepřístupné nadřízené, kteří mu odmítali doplnit kádr posilami.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud