Miroslav Horák
18. listopadu 2021 • 21:53

Kometo, se Zábranským vypadáš o dost líp. Teď hlavně nezpychni

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle hrají špičkové týmy. Kometa odváží z Českých Budějovic poctivě vyfáranou výhru 3:2 a po čtvrteční extraligové předehrávce se vyšvihla z jedenácté na devátou příčku. V nedávných slavných časech by takový skalp nevyvolal ani pozvednutí obočí, nyní je však situace zcela jiná. Všednější, méně hojná. Brno se trápí, náleží k podprůměru soutěže. Doteď. Výkon na jihu Čech ukázal silnou, důvěryhodnější tvář týmu. Teď to Zaťovič a spol. musí pravidelně opakovat, najet na vítěznou sérii a poslat Kometu, kam patří. Minimálně do první šestky. A pak ještě výš.



Moravané po delší době předvedli výkon, náležící celkům z nejvrchnějších pater extraligy. Hokej z míst, kam kádrově patří, ale kam už zatraceně dlouho nestrčili ani nos. Potřebné nasazení a drajv, žádná unylá rutina smíchaná s alibismem. Šichta s chtíčem v každé vteřině a od každého hráče soupisky. Po náladovém Brnu z předchozích týdnů nebylo ani památky.

Hráči se pod majitelským dozorem vyšvihli k zaslouženému lupu a k naději, že našli správnou stopu. A že razantní změna kurzu přišla až s nástupem Libora Zábranského na střídačku? Nic moc vysvědčení pro Jiřího Kalouse . Jenže i pro něj platí: žádný jedinec není víc než tým. Pro všechny pak, že jedna výhra pro výtah z jedenácté figury nic neznamená. Kometa toho svým obdivovatelům dost dluží. Ne měsíc, spíš rok a něco.

Ale pokud zvládne navázat na čtvrteční představení, má reálnou šanci setřást ze sebe nálepku týmu, který míří za dalším zklamáním. S tímto materiálem, když se vhodně pracuje, musíte patřit mezi domácí špičku. Najednou jste viděli mančaft všech formací, nejen jedné až dvou. To vše podpořené precizní produkcí brankáře Mateje Tomka, jenž překvapivě dostal šanci před posilou a majitelem vynikajících čísel z Olomouce Jakubem Sedláčkem. Nicméně důvěra se vyplatila. Totéž platí pro 19letého novice Erika Meluzína, talentovaný syn někdejšího mistra světa předvedl energický a v kostce velmi nadějný part. Jen houšť takových. V Brně i jinde…

Sečteno a podtrženo: Kometa vysílá dobré zprávy. Slavit však může do čtvrteční půlnoci, ani o minutu déle.

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud