Ondřej Kuchař
2. března 2017 • 14:28

Play off a stěhování? Ne, děkuji. Vrbata raději zvolil rodinu a klídek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna spekulace střídala druhou. Manažeři žhavili telefonní linky, ale šéfové Arizony zůstali neoblomní. „Radim Vrbata zůstává,“ rozhodli. A je to vlastně logické vyústění celé věci. Po odchodu Martina Hanzala si nemohli dovolit během 72 hodin rozbombardovat celou první lajnu. Sám Vrbata se pak nikam necpal. 



Je mu 35 let, doma má manželku a tři syny. V Arizoně jsou spokojení. Boje o Stanley Cup jsou sice lákavé, ale frajer jeho kvalit, rozumu a životních priorit má zkrátka žebříček hodnot nastavený trochu jinak. Místo nerváků v play off ho tak čeká volno a odpočinek. Coyotes navíc opět ukázali, jak moc si jeho služeb cení a dá se očekávat, že v létě mu nabídnou nový roční kontrakt.

Není se čemu divit. Vrbata v klubu z města Glendale působí přerušovaně už od roku 2007. Před týdnem získal 600. bod, příští týden dovrší metu tisícovky startů v NHL. Polovinu z nich odehrál v dresu s kojotem ve znaku. Ač už je věkem spíše veterán, stále je produktivní a může být jazýčkem na vahách, který rozhoduje zápasy. Letos se podílel na rovné třetině gólů Arizony. Průměrně má tři střely na branku za utkání a boduje v přesilovkách.

S podivem jsem proto v posledních hodinách před deadlinem přestupů na Twitteru sledoval rozmanité reakce fanoušků na jeho osobu. Příznivci napříč severoamerickými týmy se shodovali, že přestárlé křídlo opravdu nepotřebují. Výjimky byly pouze dvě. Setrvání rodáka z Mladé Boleslavi si přáli snad všichni v Arizoně. Jediní přespolní fans, kteří o jeho příchod stáli, byli ti z Montrealu. Habs totiž na pravém křídle lehce tlačí bota a Vrbata mohl skvěle zapadnout do třetí řady po bok Tomáše Plekance .

Starosti se stěhováním ale nakonec Vrbata řešit nemusí. A je rád. Za rok se ale jeho jméno v těchto dnech může klidně skloňovat znovu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud