Ondřej Kuchař
13. listopadu 2017 • 16:47

Když genialita střídá fiasko. Kritika Pastrňáka sílí. Oprávněně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parádně mu to střílí. Po první pětině základní části NHL má David Pastrňák na kontě deset gólů, sezonu má tak rozjetou na magickou padesátku. V tomto ohledu všechna čest. I přesto však neslyší jen slova chvály. Není divu, vždyť i kvůli jeho hrubkám prohrál Boston už třikrát v řadě.



Zejména od některých zámořských novinářů se na jeho hlavu snáší ostrá kritika. „Je čas přesunout Pastu do třetí, či čtvrté lajny. Nechci ho urazit, ale tak to prostě je,“ napsal například bostonský žurnalista Jimmy Murphy.

Důvod?

Pastrňákova herní disciplína je totiž tristní. Že nezvládá bránění ve vlastní obranné třetině? O.K, od toho jsou v týmu jiní. V jeho hře se ale množí laciné ztráty puky plynoucí z jeho hravosti. Občas to vypadá, že balancuje na hraně geniality a totálního fiaska.

Kličky ve stylu buď anebo, to je jeho. Proti Minnesotě třikrát vlastní laxností chyboval, Bruins dvakrát inkasovali, potřetí jel soupeř trestné střílení. A kouč Bruce Cassidy logicky zuřil. Mladého Čecha vyřadil z elitní pětky i z přesilovkového komanda a do novin řekl, že takhle hra lídra rozhodně nevypadá.

„Čeká nás debata. Chceš být lídrem? Protože se dostáváš ve své kariéře do této fáze. A hraje takhle lídr? Uvidím, co si o celé situaci David myslí. Možná bude mít na věc jiný pohled,“ řekl trenér.

V dalších duelech ho na křídlo první formace po bok Brada Marchanda a Patrice Bergerona sice vrátil, ale přišly další hrubky. Hloupé vyloučení, nezodpovědné ztráty a tři prohry v řadě.

Nikdo po 21letém střelci nechce, aby vyhrával Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka, měl by ale najít kompromis mezi hrou na jistotu a totální bláznivinou. Jsou dvě možnosti: buď se Pastrňák naučí herní kázni, nebo zkrátka tolik prostoru dostávat nebude.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud