Ondřej Kuchař
8. prosince 2018 • 11:15

Škodovce vynechává turbo. Ale klid, Kovář plzeňská dmychadla nakopne

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má za sebou náročnou páteční premiéru. Po více než pěti letech Jan Kovář znovu oblékl dres Plzně. Odcházel se zlatem na krku a doutníkem v ústech, nyní se vrátil do podstatně svízelnější situace. Škodovka se krčí na devátém místě extraligové tabulky. Právě Kovář však může být tím, kdo vynechávající stroj znovu vyladí.



Marně ve své nadupané škodovce otáčíte klíčkem v zámku. Čekáte, kdy uslyšíte zvuk motoru, dunění výfuků. A nic. Jen slabé zakašlání. Takové jsou zatím výsledky Plzně v běžícím ročníku Tipsport extraligy. Koně pod kapotou zatím spí.

Pokud koukáte jen na postavení v tabulce, napadnou vás slova jako: problém, krize, fiasko. Když se ale podíváte na jejich výkony v zápasech, zase vychladnete. Škoda své soupeře dokáže přehrát, přestřílet. Doplácí ale na neproměňování šancí, chvilkové výpadky a individuální chyby. Stejně tak tomu bylo včera v Litvínově.

Jejich turbo vynechává. Mechanikem, který technicky kvalitní stroj dokáže vyladit, může být právě Jan Kovář. Při premiéře ukázal záblesky geniality. Spoluhráčům chystal šance, umně režíroval přesilovky. V oslabeních dokonce po hlavě padal do střel. Nakonec rozsekl nájezdy. Nikdy nebude bruslit jako McDavid, i tak je na ligové poměry vysoce nadstandardní hráč.

„Jeho kvalita je obrovská, má skvělé hokejové myšlení. Každá jeho činnost na ledě má smysl,“ povídal po utkání asistent trenéra Jiří Hanzlík. A řekl to přesně.

Přiznám se, že už před duelem s Vervou jsem tak trochu vyhlížel nedělní zápas s Karlovými Vary. Na ten se vážně těším! V něm už totiž bude mít po svém boku parťáka Milana Gulaše. Počkejte se na jejich souhru. S klidem řeknu, že vytvoří nejúdernější ligové duo. Pokud sázíte, naložte na Gulaše. Trefí se po nahrávce Kováře.

Domů do Plzně se 28 útočník vrátil zklamaný a smutný. Zároveň ale taky plný odhodlání a chuti. Dřel na sobě jako možná nikdy dřív v celé kariéře. Teď musí hodit zámořský nezdar za hlavu, zase se nastavit do módu kontinentální elity. Z Ameriky totiž podle mě přišel jako lepší hráč. Odolnější a líp připravený. V příštích týdnech vám to ukáže.

Zkušený reprezentační útočník Jan Kovář při své premiéře v plzeňském dresu
Zkušený reprezentační útočník Jan Kovář při své premiéře v plzeňském dresu

Litvínov - Plzeň: Povedený návrat! Jan Kovář vystřelil hostům vítězství v nájezdech, 1:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud