7. prosince 2018 • 20:10

SESTŘIHY: Kovář po návratu rozhodl o výhře Plzně, radoval se i Kundrátek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | 25. kolo Tipsport extraligy byl ve znamení nástupů českých hokejových hvězd. Ve čtvrtek se v dresu Komety Brno proti Spartě (3:4pp) poprvé představil Tomáš Plekanec a navrátilec Martin Erat. Pátečním programem hvězdné starty pokračovaly. Za mateřský Třinec si poprvé v sezoně zahrál obránce Tomáš Kundrátek. Navrátilec z KHL oslavil comeback vítězstvím 4:1 nad posledním Chomutovem. Svůj debut v plzeňském trikotu po neúspěšném boji o NHL zažil i útočník Jan Kovář. Zkušený reprezentant hned po svém návratu rozhodl v Litvínově o vítězství 2:1 po nájezdech. Karlovy Vary porazily Pardubice 4:3. Deváté prohře Východočechů v řadě nezabránil ani nový trenérský štáb v čele s Ladislavem Lubinou. Liberečtí Bílí Tygři doma přehráli Vítkovice 4:0 a vrátili se na druhé místo tabulky. Olomouc potvrdila formu na hřišti Zlína a po výhře 2:1 si připsala deváté vítězství z deseti zápasů. Mountfield HK přemohl Mladou Boleslav 2:1 v prodloužení.



Zažářil polský střelec Chmielewski

Rozdíl v tabulce nebyl v první třetině vůbec znát. Třinec sice začal náporem a hosté na poslední chvíli zablokovali Hrňu, který se chystal zakončovat do prázdné branky, poté se ale hra vyrovnala. Větší šance si dokonce vytvářel Chomutov. Aktivní Klima, který v soutěži debutoval, se přes Musila prodral až před Hrubce, který ale skvěle zasáhl betonem a poradil si i s následnou dorážkou Dietze. Třinecký gólman ještě v brejku dva na jednoho vychytal Koblasu.

Koblasa měl první šanci i ve druhé třetině, další snahu Chomutova ale zastavil Flemming, kterého rozhodčí poslali za nešetrný faul do sprch. Otřesený Milan Doudera zamířil za asistence lékařů na ošetřovnu a do hry se už nevrátil.

Třinec se ale v přesilové hře, ve které hrál 83 vteřin i s výhodou dvou mužů v poli, nemohl dlouho prosadit. Nechyběla mu střelba ani šance, ale Chomutov odolával a po střele Rotha ho zachránila i tyč. Nakonec domácí uklidnil Werek, který se trefil z ostrého úhlu 47 sekund před vypršením dlouhého Flemmingova trestu.

Druhý gól přidal se štěstím Marcinko, jehož střelu, která šla vedle, si srazil betonem do své sítě gólman Peters. Vzápětí přihrál Kovařčík puk z vlastního pásma do prostoru na rozjetého Chmielewského, který všechny přebruslil a tvrdou ránou propálil mezi betony hostujícího gólmana.

Chomutov úplně vypadl z role, do hry se dostal až v závěru druhé třetiny, kdy Hrubec kryl nebezpečnou dorážku Klimy a také sólový únik Dudy. Třinec v závěrečné části bez problémů kontroloval zápas, navíc zahodil další 112 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři. Přesto dal čtvrtý gól z úniku Chmielewski. Hrubcovi scházelo jen šest vteřin, aby oslavil třístý start za Oceláře a čtvrteční nominaci do reprezentace čtvrtou nulou sezony. Z dorážky ho však překonal Klhůfek.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (Třinec): "Chomutov hrál v první třetině velmi dobře, měl více ze hry a my jsme jen díky Šimonovi Hrubcovi přežili. Měl pár těžkých zásahů, nemohli jsme se dostat do tempa. Ve druhé třetině jsme se po faulu a první brance dostali do laufu. Chomutov jsme zmáčkli a vytěžili z toho další dvě branky. Ve třetí třetině jsme si velmi dobře hlídali střední pásmo a nepouštěli Piráty do nějakých velkých šancí, ale mrzí nás závěr, že jsme Šimonovi opět nepomohli k nule. Důležité jsou ale tři body. Po méně vydařeném utkání v Hradci jsme zase zabrali. Stálo nás to hodně sil. Rád bych klukům poděkoval za odbojovaný výkon proti soupeři, který nedává body zadarmo. Milan Doudera je otřesený, má sedmnáct stehů na tváři."

Jan Šťastný (Chomutov): "Odehráli jsme velice dobrou první třetinu. Měli jsme v ní dost šancí, které kdyby skončily brankou, tak by se utkání asi vyvíjelo jinak. Ve druhé třetině přišel klíčový okamžik celého zápasu, a to pětiminutový faul. Srdnatě jsme bránili pět na tři, ale na konci jsme inkasovali gól na 0:1. Domácí to hodně uklidnilo a kvalita je na jejich straně obrovská. Okamžitě chytli vítr a přidali další dvě branky. I když po situacích, kdy nás nepřehrávali, ale rozhodují detaily. Ať už přebírání hráčů u brány nebo vyhrávání osobních soubojů. Ještě jsme chtěli ve třetí třetině se zápasem něco udělat, i když jsme věděli, že to bude ohromně těžké. Bohužel se to nepodařilo. Vyzdvihnul bych ale naše oslabení ve třech proti pěti a že jsme na konci vsítili alespoň ten jeden gól."

SESTŘIH: Třinec - Chomutov 4:1. Chmielewski pomohl k výhře dvěma góly
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 26:26. Werek, 36:48. Marcinko, 37:29. Chmielewski, 56:44. Chmielewski

Hosté: 59:54. Klhůfek

Sestavy

Domácí: Hrubec (Kváča) – Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, M. Doudera, Matyáš – Martin Růžička (A), Marcinko (A), Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský (C) – O. Kovařčík, Werek, Chmielewski – Dravecký, Hladonik, Christov.

Hosté: Peters (Š. Lukeš) – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Trefný – Klima, V. Růžička (A), Sklenář – T. Svoboda, Duda, Tomica (C) – J. Stránský, Vantuch, Koblasa – Marjamäki, Klhůfek, Ma. Svoboda.

Rozhodčí

Šír, Lacina – Kajínek, Zavřel

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Návštěva

4 096 diváků


Lubina začal porážkou

Hosté začali aktivně a už v první minutě mohl otevřít skóre Rolinek, brankář Novotný byl ale pozorný. Jeho protějšek Hamerlík tolik štěstí neměl, hned z první střely inkasoval. Po 66 vteřinách hry jej prostřelil Vlach.

Východočeši měli i nadále optickou převahu a tlačili se do útoku, po Novotného zaváhání v rozehrávce mohl vyrovnat Kusý, karlovarský gólman však stihl svou chybu napravit. I díky tomu mohl Flek po Kovačevičově ideální přihrávce zvýšit na 2:0 pro Energii.

Pardubicím se však podařilo na gól nejproduktivnějšího hráče domácích rychle odpovědět, o 51 vteřin později snížil po rychlém protiútoku Treille.

Na začátku druhé části mohl vyrovnat Rolinek, následně ale úroveň hry výrazně klesla. Diváci v Realistic areně sledovali hlavně nepřesnosti na obou stranách a jen občas záblesk vydařené hokejové akce.

Západočeši se mohli prosadit v přečíslení, které ale zakončili špatně. Za hosty zahrozil Vondráček, v pokračující akci se již prosadil Hrabal a svým prvním gólem v sezoně vyrovnal.

Ve 49. minutě vrátil domácím vedení úspěšně zakončeným samostatným nájezdem Beránek. Pardubice sice dokázaly rychle odpovědět v přesilové hře, rozhodčí však Rolinkovu trefu neuznali pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Místo vyrovnání tak přišla čtvrtá branka domácích, v pokračujícím oslabení se prosadil Flek.

Hosté sice ještě zásluhou Duška, jenž dnes hrál 500. zápas v extralize, v 59. minutě snížili, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Karlovy Vary tak i podruhé v sezoně Pardubice porazily.

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Pro nás to bylo po všech stránkách velmi těžké a nepříjemné utkání. Změna realizačního týmu je vždy velký impulz pro mužstvo a bylo to vidět. Pardubice vlétly do zápasu a byly aktivnější. Nám se ze dvou akcí podařilo odskočit. Hosté se ale nevzdali, vrátili se do zápasu a vyrovnali. I když jsme poté se štěstím dali další branku, tak byli až do konce neskutečně bojovní a nepříjemní. Kloubou dolů před našimi hráči. I když se nám nedařilo, nechali na ledě vše a nakonec jsme byli šťastnější. Pomohli nám i fanoušci, kteří se od nás neodklonili, i když se nám nedařilo."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Utkání jsme dobře začali a paradoxně jsme z první akce soupeře inkasovali z první střely, což je pro mužstvo v našem rozpoložení velký zásah. Pozitivní je, že i po druhé inkasované brance se mužstvo nesložilo a pracovalo. A dělalo věci, které jsme si řekli, že budeme dělat. V tom vidím pozitiva. Bohužel jsme dnes udělali čtyři individuální chyby a byli jsme potrestáni čtyřmi góly."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Pardubice 4:3. Lubina vítěznou premiéru na lavičce Dynama nezažil
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 01:06. R. Vlach, 12:55. Flek, 48:35. O. Beránek, 50:32. Flek

Hosté: 13:46. Treille, 37:02. Hrabal, 58:32. Dušek

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Kuchař) – Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, M. Rohan, Sičák (A), Kozák, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, R. Vlach, O. Beránek – Stloukal, Skuhravý (C), Gorčík – Lapšanský, Balán (A), Kohout.

Hosté: Hamerlík (Kacetl) – Mikuš, Holland, Wishart, Cardwell, Děrvuk, Hrabal, Miromanov – Treille (A), Bubela, P. Sýkora (A) – Rolinek (C), Marosz, Skokan – Martin Procházka, Dušek, Vondráček – Machala, Poulíček, Kusý.

Rozhodčí

Pešina, Pavlovič – Hynek, Gerát

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3634 diváků


Kovář přišel, viděl a rozhodl 

Kovář oblékl dres Plzně poprvé od zisku titulu v roce 2013, kdy odešel na pět let do Magnitogorsku do KHL a v minulých měsících se marně pokoušel prosadil do NHL v New York Islanders a následně získat angažmá na zkoušce v Bostonu. Po návratu ze zámoří s Indiány ve středu uzavřel zatím měsíční kontrakt.

Kovář ukázal své schopnosti hned v úvodu, kdy si vyměnil puk s Indrákem a vyslal ho do brankové příležitosti, Janus ovšem zasáhl levým betonem. Na druhé straně se před Milčakovem nedokázal hbitě zorientovat a zakončit Jurčík. V šesté minutě pálil od modré čáry Suchánek, Petružálek puk tečoval jen do ochranné sítě.

Poté se opět vyznamenal domácí brankář, když zneškodnil Stachovu střelu švihem. V polovině prvního dějství si pohráli s hostujícími obránci Kašpar a Petružálek, který ale v zakončení neuspěl. V 14. minutě prověřil Milčakova střelou z pravého křídla Hübl, plzeňský brankář svůj tým opět podržel. Litvínov se pak ubránil při Trávníčkově trestu.

Na přelomu prvního a druhého dějství se domácí neprosadili při Allenově trestu a nezužitkovali ani následující vyloučení Jakuba Kindla. Ve 28. minutě mohl otevřít skóre hostující Němec, který se prokličkoval před Januse, ten ale svůj tým znovu podržel.

Litvínov se ubránil v následujících oslabeních a dokonce i ve třech proti čtyřem. Potom zahrozili domácí, jenže tísněný Tůma Milčakova nepřekonal. Na druhé straně si litvínovský gólman poradil se Strakovým pokusem. V 36. minutě neuspěl před plzeňskou brankou po Mikúšově přihrávce Petružálek. V závěru druhé části přestřelil z dobré pozice Lukeš.

Bezbrankové skóre prolomil ve 44. minutě Němec, který se prosadil z dorážky po Kratěnově střele. Janus pak musel zasáhnout proti Pourovi. Domácí se marně snažili dobývat defenzívu Západočechů a do šancí se dlouho nedostávali. Verva se ale dokázala úspěšně bránit při Baránkově trestu a z brejku v oslabení po Trávníčkově přihrávce vyrovnal Gerhát.

Ve třetí minutě promarnil šanci v úniku Hübl a v nájezdech se radovali hosté. Trefili se za ně Kratěna a Kovář, za domácí uspěl pouze Lukeš.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Utkání mělo z mého pohledu vysoké extraligové parametry. Byly tam dlouhé pasáže, kdy se hrál hokej nahoru dolů. My jsme inkasovali z předbrankového prostoru. Po základní hrací době byla asi zasloužená dělba bodů. V prodloužení jsme nějaké šance měli, ale bohužel utkání dospělo do samostatných nájezdů, v nichž dal soupeř o gól více než my. Ale i z naší strany byl předvedený výkon velmi."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Viděli jsme bojovné utkání. Za náš tým kluci odvedli v současné době maximum. Nejsme úplně v herní pohodě. Trošku nás mrzí inkasovaný gól při naší přesilovce pět minut do konce (třetí třetiny). Šance byly na obou stranách. Je pro mě trošku překvapení, že jsme vyhráli nájezdy, když znám kvalitu litvínovských útočníků. Bod navíc je pro nás super. Pro Honzu Kováře to bylo těžké, nemá zápasové vytížení, ale při jeho hře je vidět rozdíl v kvalitě toho hráče. Dovednostmi, hokejovým myšlením a nevím, čím vším. Každá jeho činnost na ledě má smysl. Je to pro nás obrovská posila."

SESTŘIH: Litvínov - Plzeň 1:2sn. Jan Kovář vstřelil vítezný gól v nájezdech
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 01:06. R. Vlach, 12:55. Flek, 48:35. O. Beránek, 50:32. Flek

Hosté: 13:46. Treille, 37:02. Hrabal, 58:32. Dušek

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Kuchař) – Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, M. Rohan, Sičák (A), Kozák, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, R. Vlach, O. Beránek – Stloukal, Skuhravý (C), Gorčík – Lapšanský, Balán (A), Kohout.

Hosté: Hamerlík (Kacetl) – Mikuš, Holland, Wishart, Cardwell, Děrvuk, Hrabal, Miromanov – Treille (A), Bubela, P. Sýkora (A) – Rolinek (C), Marosz, Skokan – Martin Procházka, Dušek, Vondráček – Machala, Poulíček, Kusý.

Rozhodčí

Pešina, Pavlovič – Hynek, Gerát

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3634 diváků


Druhé místo s čistým kontem vychytal Will

Liberec nastoupil do utkání velmi aktivně a Dolejš, který tentokrát nahradil tradiční jedničku Vítkovic Bartošáka, měl hned od začátku plné ruce práce. S šancemi Šmída, Lence i Valského si ale dokázal poradit. V osmé minutě již však byli Bílí Tygři za svou aktivitu odměněni vedoucí trefou. Po Redenbachově přistrčení se zblízka prosadil Hudáček.

První přesilovku utkání si zahráli domácí a po pěkné kombinaci s Kvapilem a Filippim zvyšoval na rozdíl dvou branek Lenc. Hosté se osmělili až v závěru první třetiny, jenže z dobré pozice zakončující Květoň na pozorného Willa nevyzrál.

Druhá část začala náporem Vítkovic, Schleiss ani Dej však Will překonat nedokázali. Na druhé straně zahrozili domácí z přečíslení, Valského ale výborně vychytal Dolejš. Ridera se mohla dostat na dostřel v přesilové hře, jenže Mrázkovu ostrou ránu a dorážku Tybora kryl Will. Třetí branku Severočechů mohl z mezikruží přidat agilní Valský, Dolejš byl ale proti.

Ve třetím dějství mohl nejprve snížit Kucsera, mířil však těsně vedle. Vzápětí měl gólovou příležitost Schleiss, Will svůj tým podržel. Udeřilo tak na druhé straně - Valský křížnou přihrávkou našel volného Jelínka a ten střelou mezi Dolejšovy betony zvýšil už na 3:0.

Stejný hráč pak měl v početní výhodě na hokejce čtvrtý gól, Dolejš se ale blýskl parádním zákrokem. Šest minut před koncem už však nestačil na šikovnou teč Hudáčka, který tak definitivně rozhodl o libereckém úspěchu.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme bojovný zápas, vyšly nám nějaké přesilovky. Byli jsme také pozorní směrem dozadu a pokryli jsme nepříjemné protiútoky soupeře. Myslím si, že jsme byli po celý zápas lepším týmem a zaslouženě vyhráli."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Vstoupili jsme do zápasu velmi bojácně, a to nás v konečném důsledku stálo celé utkání. Liberec má v uvozovkách hvězdný tým, každý trenér by chtěl takový mít k dispozici. Bohužel to pro nás není reálné, rozpočet není nafukovací. Hráči bojovali, ale to proti takovému soupeři ne vždy stačí."

SESTŘIH: Liberec - Vítkovice 4:0. Za domácí se dvakrát trefil Hudáček
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:42. L. Hudáček, 11:14. Lenc, 45:06. P. Jelínek, 54:03. L. Hudáček

Hosté:

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Valský, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, J. Vlach, M. Zachar – Jeník.

Hosté: Dolejš (Bartošák) – D. Krenželok, Výtisk (C), Šidlík, Gregorc, Baranka, Mrázek, Černý – Schleiss, Lev (A), Dej – Tybor, O. Roman, D. Květoň – P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera – Szturc (A), Baláž, Toman.

Rozhodčí

Hejduk, Svoboda – Komárek, Pešek

Stadion

Home Credit Arena, Liberec


Bod navíc udržel doma Zámorský

Mladá Boleslav v minulém kole vyhrála na ledě silných Vítkovic a také v Hradci předváděla velmi nepříjemný hokej. Domácí sice začali velkou šancí Koukala, jehož střelu zastavil někdejší gólman Mountfieldu Kantor, ale poté se rozjeli hosté. Pomohla jim i první přesilovka, v rozmezí čtvrté a páté minuty v ní měli čtyři příležitosti. K té největší se dostal obránce Kotvan, ale jeho tvrdou dorážku kryl brankář Maxwell.

Ve druhé polovině první části byl duel vyrovnaný, blíže do vedení však měli domácí. Skórovat mohli především ve dvou situacích. Nejprve Smoleňák kličkou už téměř oklamal Kantora, ale ten nakonec zasáhl betonem. Těsně před přestávkou pak zblízka netrefil prakticky odkrytou bránu Vincour.

Druhá část se změnila ve velkou snahu Východočechů o úvodní branku. Domácí favorit tlačil, dostal se i do velkých možností. Například Dragoun jel po chybě hostů sám na bránu, tvrdě pálil ale pouze nad. Poté Kantor skvěle lapačkou chytil Vopelkovu střelu, když se královéhradecký útočník rozhodl únik dvou proti jednomu řešit individuálně.

Mountfield nakonec spasila přesilovka. Ve 32. minutě skóroval bývalý kapitán reprezentace Smoleňák. Útočník se prosadil svým klasickým stylem - za Kantorova záda dorazil Vincourovo nahození.

Na začátku třetí části získala Mladá Boleslav velkou výhodu - mohla hrát 48 vteřin přesilovku pět na tři. Jenže Hradečtí se ubránili a poté se začali hnát za uklidňující brankou. Proti nim stál ale výborný Kantor, jenž zlikvidoval velké šance Smoleňáka, Dragouna i Vincoura v přesilovce.

Jeho zákroky hostům nakonec hodně pomohly. V 53. minutě totiž přišlo vyrovnání. Střelou do horního rohu se z pravé strany prosadil útočník Knotek. Pro Mladou Boleslav jeho trefa znamenala bodový zisk, zápas totiž dospěl do prodloužení. V něm měl nejprve možnost domácí Dragoun a poté rozhodl bek Zámorský o výhře Hradce.

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "My jsme se připravovali na těžký zápas. Věděli jsme, že Boleslav hraje výborně, což potvrdila naposledy ve Vítkovicích. Věděli jsme, že to bude jiný zápas než naposledy s Třincem, kdy se hrálo nahoru dolů a bylo to atraktivní pro diváky. Dnes to byl spíš boj. Boleslav hrála velmi dobře, měla dobrý pohyb, hrála fyzický hokej a dokázala vyrovnat. Jsme šťastní, že jsme získali druhý bod."

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "První třetina od nás byla slušná, vcelku vyrovnaná. Ve druhé třetině mohl Hradec rozhodnout, mohli jsme dostat určitě tři, možná čtyři góly. Ve hře nás udržel gólman Kantor. Hráli jsme hodně špatně, bázlivě. V kabině se k tomu něco řeklo a ve třetí třetině to bylo ne dobré, ale aspoň slušné. Za bod jsme strašně rádi, protože Hradec byl lepší během celého zápasu. Druhý bod je pro něj naprosto zasloužený, my musíme pracovat dál."

SESTŘIH: Mountfield HK - Mladá Boleslav 2:1. Zámorský vystřelil domácím vítězství
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 31:06. Smoleňák, 61:18. Zámorský

Hosté: 52:32. T. Knotek

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Cibulskis, Graňák (C), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Vincour, Dragoun, R. Pavlík – Miškář, Bičevskis, Rákos (A) – Vopelka, Nedvídek, Bezúch.

Hosté: Kantor (Groh) – Pláněk, Kotvan, Dlapa, Hanzlík (A), Němeček, Bernad, Eminger – Skalický, Žejdl, Vondrka (C) – Šťastný, P. Musil, Orsava – Pabiška, T. Knotek, Pacovský – P. Kousal, Najman, Flynn.

Rozhodčí

Hradil, Kika – Gebauer, Lederer

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

4338 diváků


Hanáci míří ke špici tabulky

Aktivní domácí na svého soupeře vlétli a už ve čtvrté minutě Irgl těsně minul horní růžek zlínské branky. Zhruba od poloviny první části byl ale aktivnějším týmem Zlín. Berani si vypracovali největší šanci ve svém oslabení, kdy se dostal do samostatného úniku Okál. Místo mezi Lukášovými betony však nenašel.

Naopak v přesilové hře předvedl svoji šikovnost zlínský útočník Herman, který v Olomouci strávil předchozích sedm sezon. Krásnou kličkou kolem Lukáše se dostal před prázdnou branku, jenže kotouč ho na poslední chvíli neposlechl a zamířil vedle.

Úvodní branku bojovného utkání vstřelil ve 27. minutě hry olomoucký obránce Ondrušek. Dlouholetý hráč domácích se dostal k puku při protiútoku, využil své rychlosti a dobrou kličkou nedal šanci Sedláčkovi zasáhnout. Stejný hráč přidal druhý zásah o pět minut později, když při závaru před brankou dotlačil puk do sítě.

To se vůbec nelíbilo hráčům Zlína. Ihned po vstřelené brance se tak před Sedláčkem strhla hromadná šarvátka, po které rozhodčí vyloučili po dvou hráčích na obou stranách.

Skvělou přesilovou hru sehráli hosté hned v prvních dvou minutách třetí třetiny. Dvě velké šance v podání Honejska a Hermana ještě zůstaly nevyužity, ale poté napřáhl od modré čáry Okál a propálil vše, co mu stálo v cestě. Hosté byli v dalším průběhu hry aktivnější a snažili se o vyrovnání.

Domácí však bránili na hraně obětavosti a skvěle chytal také brankář Lukáš, který Olomouc podržel v několika velmi nadějných šancích zlínských hráčů. Další branka ale již nepadla a domácí se mohli radovat z šestého vítězství v řadě.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): "První třetina nebyla z naší strany dobrá. Nevyhovovala nám pětidenní pauza, kterou jsme měli. Asi by se nám lépe hrálo úterý - pátek - neděle v rychlém sledu jako v minulých zápasech. Dostat se do zápasu nám trvalo celou třetinu. Pak už jsme odskočili na dva góly. Ve třetí třetině jsme kvůli zbytečným vyloučením dali Zlínu šanci zkorigovat výsledek a ohrozit nás. Na tom budeme muset zapracovat, protože počet vyloučení nás zlobí. Pak jsme to ale dobře ubojovali a myslím, že jsme dnes vyhráli zaslouženě."

Robert Svoboda (Zlín): "Myslím, že utkání naplnilo očekávání všech. Byl to bojovný zápas z obou stran. Mohlo se to vyvíjet jinak, kdybychom v první třetině proměnili jednu ze dvou vyložených šancí. Ve druhé třetině byla hra rozháraná a hektická. Stačili jsme se zkoncentrovat na třetí třetinu, ale už jsme dokázali z tlaku vstřelit jen jednu branku. Bohužel to dnes nestačilo, ale myslím si, že remíza by utkání slušela více. Jeden gól je málo, protože příležitostí na vstřelení gólu jsme měli hodně."

SESTŘIH: Olomouc - Zlín 2:1. Oba góly Mory vstřelil Ondrušek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 26:18. Ondrušek, 32:52. Ondrušek

Hosté: 42:05. Okál

Sestavy

Domácí: Lukáš (Konrád) – Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Staněk, Jaroměřský, Dujsík – Burian, Strapáč, Irgl – Ostřížek, J. Knotek (A), Handl – Holec, Nahodil, Jergl – Laš, Skladaný (C), Mráz.

Hosté: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Nosek (A), Valenta, Gazda, Žižka (C), Řezníček, Ferenc – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – Herman, Honejsek, Okál – Lakatoš, Fryšara, E. Kulda – Poletín, P. Sedláček, Šlahař.

Rozhodčí

Úlehla, Pražák – Frodl, Lučan

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

5029 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Třinec - Chomutov: Krev v obličeji! Pirát Fleming po zákroku na Douderu v zápase s Oceláři dohrál
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud