Ondřej Kuchař
10. května 2021 • 20:40

Hertlova cesta k úspěchu? Pryč ze San Jose, kde musí přijít přestavba

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když prohrál Tomáš Hertl se Sharks finále Stanley Cupu před pěti lety, byl zdrcený. Věděl, jak těžká je cesta až k vrcholu. A možná už tehdy tušil, že s týmem San Jose to bude hodně těžké zopakovat. Další výsledky ukazují, že složitější to bude stále víc.



Žraloci přitom byli v minulých letech prototypem úspěšného klubu. Během patnácti let scházeli v play off jen jedinkrát. Byli symbolem stability, sukcesu. Jak šel ale čas, základní stavební kameny týmu notně zvětrávaly. Teď čelí Sharks velké nejistotě.

Musí přijít přestavba týmu. Manažer Doug Wilson stojí v čele organizace už osmnáct let, velké změny ale nikdy dělat nemusel. Stavěl tým na zkušenosti, teď na to dojíždí. Nepovedly se mu velké podpisy.

Kontrakty pro obránce Vlasica a brankáře Jonese patří mezi nejhorší v NHL. A talentované mládí? To klub postrádá. V posledních pěti letech měli v San Jose draftový pick v elitní třicítce jen dvakrát. Jednou se trefili, vzali Joshe Norrise. Jenže ten už je fuč, Sharks ho poslali do Ottawy v rámci obřího trejdu za Erika Karlssona.

Před aktuálním ročníkem řekl Wilson, že kostra týmu je stále skvělá. Spletl se. Výsledky nikoho neošálí, mluví jasně. Tomáši Hertlovi za rok končí smlouva. V San Jose se mu líbí. Není však typem hokejisty, který se spokojí s klidem, vysokou gáží a „čert vem ambice“. Naopak. To hlavní, po čem touží, je být úspěšný. Vyhrát Pohár. Pokud zůstane v Kalifornii, na dalších minimálně pět let může na tyhle sny velmi pravděpodobně zapomenout.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud