Ondřej Němec
9. listopadu 2019 • 12:56

Sochu pro Vémolu?! Jak si bijec získal pozornost, která přesahuje svět MMA

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už zase ten Vémola! Tohle si řekne asi hodně lidí, když někde uvidí nejslavnějšího českého MMA zápasníka. A to se stává celkem často. Svalovec z Olomouce se objevuje na titulních stranách společenských magazínů. V populárních televizních talk shows. Na pražském Hradě, kam byl už podruhé pozván na recepci 28. října jako VIP host a kde za ním chodily různé osobnosti s prosbou o společný snímek. Je nejfotografovanějším sportovcem, a možná i mužem v České republice. Sportovní celebritou první třídy… O Karlose Vémolu je prostě zájem. A o další bitvě čtyřiatřicetiletého bojovníka s Attilou Véghem mluví celé Česko i Slovensko.



Někdo se nad dnešním Zápasem století (Galavečer Oktagon 15 vysílá od 19:30 O2 TV Sport) možná jen pousměje, ale stejně bude zvědavý, jak to nakonec dopadne. Otázkou je, proč je tím nejviditelnějším, tedy nejsledovanějším. Čím dokázal získat pozornost de facto celé republiky a díky čemu si ji umí dlouhodobě udržet?

Důvodů je mnoho.

To, že právě Vémola je na pomyslném trůnu českého MMA a má neuvěřitelný přesah mimo svou disciplínu, není dané jen výsledky, i když i ty mluví dost nekompromisně v jeho prospěch: 27 vítězství, jen pět proher, jedenáct vítězství v řadě.

Terminátor, jak si přezdívá, je hlavně nepřehlédnutelný a v každém dokáže vzbudit emoce. Na začátku možná negativní, ale i to se počítá. Poznávání Vémoly má při tom u většiny lidí několik fází. V první vidí často velkohubého siláka, který si o sobě hodně myslí.

„První kolo TKO! Bude tam lítat jak hadrovej panák!

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud