Ondřej Němec
3. října 2021 • 18:10

Box potřebuje Joshuu. Když odvetu s Usykem nezvládne, tíha potemní

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ ONDŘEJE NĚMCE | Noc velkého zklamání. Šestapadesát tisíc fanoušků v tribunách fotbalového stadionu Tottenhamu před týdnem sledovalo potupnou porážku Anthonyho Joshuy v souboji s Oleksandrem Usykem. Ač zápas skončil na body, Ukrajinec ring jasně opanoval, a ukořistil tak pásy šampiona WBA, WBO, IBF a IBO. Po Američanovi Evanderu Holyfieldovi a Britovi Davidu Hayeovi je tak teprve třetím boxerem historie, který se dokázal stát šampionem v křížové i těžké váze.



Ohromné.

Jenže publikum bylo chladné. Masivní většina diváků na místo dorazila kvůli dalšímu zápasu Joshuy. Úspěšný vyzyvatel se takové popularitě u široké veřejnosti netěší, i přesto, že v minulosti dokázal sjednotit tituly křížové váhy všech velikých organizací, což je mimořádný kousek.

Na akci, která vrcholila duelem Joshua vs. Usyk, se ale 65 tisíc lístků rozprodalo během jediného dne hlavně díky tomu, jak populárním se ve své zemi stal brzy dvaatřicetiletý rodák z Watfordu.

Čím si Joshua tak podmanil Spojené království? Prvním velikým skokem v jeho kariéře bylo samozřejmě olympijské vítězství v roce 2012. Odehrálo se navíc na domácí půdě, v Londýně. Nemohl si tak přát lepší odrazový můstek mezi profesionály.

Mladého ranaře se kromě toho ujal skvělý promotér Eddie Hearn. Pak už šlo vše vlastně hladce. Joshua prvních čtrnáct soupeřů uzemnil během pouhých třech kol. Sám byl poprvé v ohrožení až v bitvě patnácté s rivalem z amatérských dob Dillianem Whytem, i toho však nakonec v pekelné bitce poslal v sedmém kole k zemi. Hned poté následoval první duel o světový titul. Američan Charles Martin sice do ringu vkráčel jako král s korunou na hlavě, ovšem hned v druhém kole ležel na podlaze lehčí o pás IBF.

Nová hvězda těžké váhy opět potvrdila své kvality, a navíc tehdy velmi překvapila i osobním životem. Joshua dal totiž po cenné výhře na sociální sítě následující status: „Konečně jsem dosáhl jednoho z cílů jako profesionální boxer! Když se teď vše trochu uklidnilo, nastal čas k posezení a oddychu s rodinou a mým malým šampiónem JJ.“ A k příspěvku přidal fotku svého půlročního syna Josepha.

V tu chvíli se stal Joshua i hvězdou bulváru. Do té doby se totiž pořád spekulovalo, kdo je partnerkou boxera, který oficiálně žije v bytě s maminkou. Nový šampion dokázal utajit, že má syna s krásnou instruktorkou pole dance (tanec u tyče) Nicole Osbourneovou.

Joshua si tím vším pomalu víc a víc získával přízeň Británie. Celý svět ale hlasitě oslovil až v roce 2017 velkolepým soubojem s legendou na odchodu Vladimirem Kličkem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud