Ondřej Škvor
10. října 2013 • 18:01

Křetínský drží klíč od kabely, který Pelta dobrovolně spolkl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Základní otázka: má bývalý šéf disciplinárky Jiří Golda pravdu, že předseda asociace Miroslav Pelta profiltroval informace o korupci, které mu donesl Daniel Křetínský? Jasná odpověď neexistuje, důkazy chybí. Ale jisté je, že tu leccos nesedí.



Nejbohatší muž českého fotbalu mluvil o systémovém podvádění, klubech, funkcionářích, sudích. Po roce tu ale máme jeden ovlivněný zápas a trojici obviněných.

Golda sám tvrdí, že Křetínského indicie mířily na více klubů, týkaly se většího množství lidí. Ale že policie – a on to ví, protože s policií za asociaci na případu spolupracoval – s takovým informačním potenciálem vůbec nepracovala.

Pak je tu tedy logická úvaha, že informace nedostala, že je tudíž někdo stopil a že to nejspíš bude Pelta. Pokud ano, proč? Buď chce po svém způsobu chránit svůj milovaný fotbal, protože mu nedochází, že mu tím jenom přitíží, nebo ví, že by se to mohlo obrátit osobně proti němu. Sice nemá rád, že se mu to pořád připomíná, ale jeho cinklá minulost ho prostě zákonitě dohání.

Trochu záhadou je pak chování Křetínského. Něco rozjel, ale už rok mu nevadí, že to mizí do ztracena. Musí z toho tedy mít nějaký prospěch. Třeba kolem prstu omotaného předsedu, strach zbytku ligy.

Každopádně platí, že pokud Křetínskému zase nedojde trpělivost, z jeho kabely nic nevypadne. Klíč drží jenom on, Pelta ho dobrovolně spolkl a policie ho asi nikdy neměla.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud