Ondřej Škvor
21. listopadu 2014 • 20:07

Boumit, ale jinak bude v Peltově Jablonci vše při starém

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na první pohled to vypadá, že v Jablonci vidíme podivuhodné věci – Miroslav Pelta prodává svůj klub, svůj život. Ale už na ten druhý pochopíme, že skutečnost taková není.
Majitel osmdesáti procent akcií Baumitu sice možná přijde o majoritu, mužem číslo jedna však zůstane.



I nadále si ponechá rozhodující slovo při řízení klubu, nákupech a prodejích hráčů, trenérech, funkcionářích, asi i uklízečkách.

Jablonec prostě bude i nadále fakticky jeho. Z Peltových slov totiž vyplývá, že umluvil svého dlouholetého známého, možná dva, který peníze do klubu vloží právě díky vzájemnému nadstandardnímu vztahu a který si je vědom možné ztrátovosti podniku.

Jde do toho i tak, protože jeho další příjmy mu to umožňují. To opravdu nejvíce ukazuje na Petra Boumu, někdejšího spolumajitele Fortuny a podnikatele v hazardu, který si přišel na jmění přesahující miliardu korun. I to se dá rozházet, zvlášť ve fotbale, jenže Bouma se může zahojit třeba na prodeji hráčů, z něhož má dost možná smluvní procenta.

A pak, je tu ještě jedna věc – vidina Ligy mistrů. Pelta nezastírá, že už o ní přemýšlí. Do předkola v nadcházející sezoně půjdou dva české týmy, to je šance, na kterou jsou zapotřebí velké peníze. Ty se ovšem mohou znásobit. Takže de iure může být z Baumitu zanedlouho Boumit, ale de facto téměř absolutní moc zůstane v Peltových rukou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud