Ondřej Škvor
5. března 2015 • 15:38

Odložený zápas? Na Slavii se cítí ublížení. Ať dodají důkaz

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas Plzně proti Slavii byl odložen, protože domácí ve velkém přepadlo infekční onemocnění. Slávistický ředitel komunikace Jiří Vrba si na svém Twitteru posteskl, že není chřipka jako chřipka a že ke svému překvapení možná i on bude přát titul Spartě.



Nepochybně tím naráží na situaci z loňského září. Tehdy Slavia před utkáním domácího poháru proti Žižkovu nemohla nasadit až sedmnáct hráčů – především kvůli zranění a reprezentačním povinnostem, částečně kvůli nemoci. Proč my museli, a oni ne? zaráží patrně Vrbu a plzeňská milost ho natolik štve, že mistrovský pohár snad raději uvidí v sídle historicky úhlavního nepřítele.

Tak tedy proč Plzeň nemusí? Čistě úředně prostě proto, že existuje nařízení vydané krajskou hygienickou stanicí, které konání zápasu zapovídá. Nic takového Slavia před půlrokem neměla. A mimochodem ani by ho patrně nedostala, protože zranění a reprezentační povinnosti oproti hromadné infekční nákaze – to je docela zásadní rozdíl.

Pak je tu asi nevyřčená podmnožina onoho postesknutí – Plzeň získala lékařský verdikt tak nějak na levačku. Logicky by se to vysvětlit dalo, vždyť Viktorka je s Prazdrojem toho času nejslavnějším vyslancem kraje, tak proč jí nepomoct, když před zápasem s neoblíbeným soupeřem zdravotně strádá. Slavia (ale i Sparta, neřkuli Bohemka, Dukla) by v Praze s žádnou pomocnou rukou počítat nemohla.

Jenže pokud to tak je, je zapotřebí mít důkaz. Jestliže ho Jiří Vrba má, sem s ním. Pakliže ne, je to hrubka. Z úst představitele klubu jde totiž o docela silné tvrzení a nic na tom nemění, že se objevilo na soukromém Twitteru.

Mimochodem, dá se na to pohlížet ještě jinak. A sice, že Plzeň ukázala funkcionářskou zdatnost, protože se možná poučila z teplického případu z podzimu 2009. Tehdy Teplice, v té době shodou okolností rovněž ligový lídr, před patnáctým kolem rovněž trápilo rozsáhlé infekční onemocnění včetně aktuální prasečí chřipky, ovšem utkání s Olomoucí odloženo nebylo. Severočeši se tehdy neobrátili na příslušné úřady a na Hané poprvé v soutěži prohráli – vysoko 2:6. Odložení dosáhli až o týden později, shodou okolností se jednalo o duel proti Plzni.

A na závěr – pro soutěž je dobře, že oslabená Plzeň nehraje. Kdyby právě kvůli nemoci měla přijít o titul, bylo by to špatně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud