Ondřej Škvor
28. srpna 2015 • 05:00

Český úspěch v Evropské lize? A teď vzhůru do boje o Ligu mistrů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři ze čtyř do základní skupiny Evropské ligy, čistě matematicky to je důvod ke spokojenosti. Dokonce přitom mohl postoupit i Jablonec, s proměněnou penaltou by to proti současnému těžce průměrnému Ajaxu nebylo bez šancí.



Trojice zbývajících zástupců má teď jasný úkol – pokusit se o postup do jarního play off. Sice trochu záleží na losu, ale obecně platí, že to je reálné zadání. Jde to.

Kdo má největší šance? Soudě podle dosavadních evropských výkonů to vychází na Plzeň a Liberec. Oba kluby si ve čtvrtém předkole postup s přehledem pohlídaly a zvlášť liberecké představení ve Splitu zaslouží velkou pochvalu. Bylo sebevědomé a odvážné.

Zato Sparta. V Thunu jenom remizovala, dostala tři branky a její kvalita především v obranné fázi je velmi nízká. To by silnější soupeři snadno trestali.

Případné úspěšné počínání v základních skupinách by s sebou přineslo i jeden podstatný přidružený efekt. Navýšení národního koeficientu. České kluby bojují se švýcarskými o příslušnost v elitní dvanáctce a zatím lehce ztrácejí. Švýcarům však zbývá v Evropě pouze dva zástupci (Basilej a Sion), a pokud se je podaří přeskočit, tak od sezony 2017/2018 půjde český šampion rovnou do Ligy mistrů.

A to je pravá soutěž.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud