28. srpna 2015 • 04:30

HRDINOVÉ z pohárů! Costa je střelec, zabral i Limberský

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři týmy v hlavní fázi Evropské ligy, to český fotbal prožívá úplně poprvé. Každé mužstvo mělo ve svém středu hráče, kterému se důležité play off náramně povedlo. Server iSport.cz vybral vždy jednoho borce, jenž výrazně přispěl k tomu, že do klubové kasy jeho zaměstnavatele teď přitečou evropské miliony. Kdo jsou hrdinové Plzně, Sparty a Liberce?



David LIMBERSKÝ (Plzeň)

Jako správný kapitán zabral ve chvíli, kdy to jeho tým opravdu potřeboval. Po promarněném boji s izraelským Maccabi to schytal od trenéra Koubka, prožíval největší zklamání v kariéře. S Vojvodinou ale působil jako vyměněný. Na Limberském se nejvíc projevila změna trenéra, pod Krejčím se uvolnil a začal znovu víc „pilovat“ směrem dopředu. V domácím zápase si za povedený výkon vysloužil titul muž utkání, ve druhém zase po jeho centru padla klíčová vedoucí branka, která definitivně nasměrovala Plzeň za postupem.

"Samozřejmě, že kluky do útočení tlačím, David i Franta (Rajtoral) v tom mají přednost. David tam byl u prvního gólu, ve druhém poločase tam udělali pěknou akci z křídelního prostoru. Bylo jich tam víc, bohužel jsme si góly asi setřili na příští zápasy," komentoval výkon plzeškých krajních obránců trenér Karel Krejčí.

COSTA Nhamoinesu (Sparta)

Místo culíku hraje s dlouhými vlasy staženými čelenkou, z levého beka se přesunul na stopera. Costovi změna image i pozice ve Spartě evidentně prospěla. Vitální zadák nabral v posledních zápasech výtečnou formu, proti Thunu patřil v obou duelech k nejlepším hráčům. Navíc přidal v každém utkání branku, ve švýcarské odvetě zvládl i výtečným defenzivním zákrokem jedné trefě zabránit.

„Costa hrál výborně. Musím říct, že už druhý zápas za sebou. Pořád jsem tvrdil, že stopera může hrát, ale musí to dokazovat také v dalších zápasech. Ale hrál opravdu skvěle,“ chválil 29letého zadáka ze Zimbabwe trenér Ščasný.

Josef ŠURAL (Liberec)

Muž zápasu liberecké odvety. V husté atmosféře narvaného stadionu Hajduku Split musel Liberec udržet náskok 1:0 z domácího zápasu. Úkol pro Severočechy pravdu zrádný, v divokém prostředí chtěli domácí rozpoutat peklo. Jejich snahu zabrzdil liberecký gól z 23. minuty. Ke skákavému míči se ve vápně dostal Šural a bez rozpaků ho napálil do šibenice. Klíčová branka, která Liberec poslala do základní skupiny evropských pohárů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud