Ondřej Škvor
21. dubna 2016 • 17:08

Sudí Kocourek významně pomohl Spartě. Kdo mu uvěří, že neúmyslně?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodčí Tomáš Kocourek ve středu pomohl Spartě. Ke třem bodům, ke stažení ztráty na Plzeň, k odskočení nepříjemné Mladé Boleslavi za zády. To je bez debat. Navíc v její prospěch neudělal během jediné akce pouze jedno, ale hned tři, vlastně čtyři rozhodnutí.



Ve stručnosti – byl velmi benevolentní při Jiráčkově hlavičkovém souboji s Jurendičem (Jiráčkův jasný ofsajd jde za asistentem Peřinou), viděl neexistující Štetinovu ruku, neviděl Lafatův opakovaný faul na Radu a naopak Radu potrestal červenou namísto žluté karty.

Bude jenom těžko vysvětlovat, že to nebylo náhodné. Už víme, že jeho vysvětlení – tedy že penaltu nařídil za Štetinovu ruku – neakceptuje komise rozhodčích. Pochopitelně, protože obránce Dukly rukou nehrál, ukazují to oficiální záběry ze zápasu. Komisi pochvalme za to, jak kritický okamžik rychle a detailně rozebrala. Na druhou stranu, důvěřovat jí můžeme teprve tehdy, když s podobnou důsledností rozebere všechny vypjaté okamžiky. Minimálně sparťanské i plzeňské.

Kocourek tedy nepřesvědčil komisi rozhodčích, ale co hůř, nemůže mu věřit ani běžný fanoušek. Ten souběh omylů, navíc v poslední minutě nastavení, je hrubě zarážející. Téměř nevysvětlitelný.

Nedůvěra v rozhodčí, to je jeden z největších morů českého fotbalu. Nikdo, fanoušci především, nevěří sudím nic. Zčásti snad kvůli vrozené české podezíravosti, především ale kvůli právě kvůli prostředí, které tu je nastavené. Shora, ze Strahova.

Dokud se toto nezmění, těžko si představit, že tu fotbal půjde nahoru. Společensky i kvalitou. Protože důvěra plodí peníze a ty zase kvalitu.

Dukla - Sparta: Podívejte se na divoký závěr zápasu. Co spustilo melu?
Video se připravuje ...

Dukla - Sparta: Rozzlobeného Mareše museli po zápase mírnit spoluhráči
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Sparta 1:2, rozhodl divoký závěr
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud