Ondřej Škvor
4. ledna 2024 • 13:30

Poslední šance rozporuplné legendy Ivana Haška. Přejme jí úspěch

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
SESTŘIH: Dallas - Vegas 3:2. Hertl a spol. na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG ONDŘEJE ŠKVORA | Ivan Hašek. Legenda českého fotbalu, bez přehánění. Kombinace rolí, jimiž prošel, nemá obdoby. Hráč i trenér na nejvyšší klubové úrovni, k tomu předseda asociace. Jeden z mála českých trenérů, který vedl klub z evropské elitní pětky. Přesto jeho jmenování koučem národního týmu vyvolává pochyby.



Pojďme si rovnou říct, že oprávněné.

Ten důvod nepřekvapí. I když to Ivan Hašek nerad slyší, posledních patnáct let působil ve světě, který se ve fotbale netěší náležitému respektu. Asijské týmy sice určitě nejsou spolkem taxikářů nebo zahrádkářů, jak mu někdo jízlivě předhazuje, ale svou kvalitou srovnání s evropskou špičkou prostě nesnesou.

Proto tu je zcela relevantní otázka: Drží Ivan Hašek krok s moderními trendy? Tohle spojení je občas vysmívané – fotbal přece není věda, že – bez nich to však prostě nejde. Jenom teoretický základ a individuality dobrou a přitažlivou hru neudělají. Zvlášť nyní, kdy tým víc než kdy jindy stojí nad jednotlivci. A my bychom přitom měli chtít nejenom výsledky, ale taky atraktivní podívanou.

Mimochodem, čeho si ceníme víc, stříbra z Anglie 1996 nebo bronzu z Portugalska 2004? Asi by bronz převážil stříbro, právě díky způsobu, jímž se k němu došlo.

Poctivá odpověď na otázku ohledně Haškovy schopnosti jít s dobou zní: Nevíme. V podstatě nikdo. Ale i kdyby se snažil v arabském světě o moderní fotbal, pořád platí, že si ho nemohl vyzkoušet na nejvyšší úrovni.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud