Pavel Bárta
16. října 2015 • 05:00

Karlovarský folklór s odvoláním trenérů? Oremus spadl z nebe

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hokejových Karlových Varech to už býval takový folklór. Rok co rok jste se mohli spolehnout, že do prvního sněhu dostane střídačka novou tvář. Karel Mlejnek byl od mistrovského ročníku 2008/09 prvním trenérem, který u karlovarského týmu přežil jako hlavní kouč aspoň jednu kompletní sezonu. Po neúspěšném vstupu do probíhajícího ročníku jím už taky není. Zůstává jako asistent nového kouče Petera Oremuse.



Mlejnek je vzácným příkladem klubové věrnosti a trpělivosti. V Karlových Varech prošel jako trenér všemi kategoriemi, osahal si tam každý hřebík. Na místo u extraligového áčka si ho připravili. I proto měl možná silnější podporu, než přespolní trenéři, kteří se u mužstva točili.

Cíl postupu do play off se může zdát odvážný. Mám pochybnosti, že problém spočívá právě v trenérovi, ale jakmile po prvních kolech bylo jasné, že se vytčená meta začíná spíš vzdalovat, nabraly věci jiný směr, zvlášť když jim do toho zčista jasna spadl z košického nebe Oremus.

Slovenský kouč přináší větší zkušenost a taky jiný pohled člověka nezatíženého prostředím. Díky jeho předchůdci je na co navazovat. Mlejnek nevnímá sesazení do role asistenta jako degradaci, může pokračovat v práci u týmu, který zná. Třeba se do hlavní role jednou vrátí.

Teď ale především záleží, jak se mužstvu podaří naplňovat vkládané naděje a nakolik jsou jeho ambice reálné.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud