Pavel Bárta
13. ledna 2018 • 11:35

Šlégr jako zachránce a spasitel. Vždycky pomohl Litvínovu do bezpečí

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

O první komerční přestávce fanoušci na jižní tribuně Hlinkova stadionu v Litvínově rozvinuli obrovský transparent. „278 zápasů. 5 sezon. 1 splněný sen. Navždy mistrem. Radim Rulík,“ stálo na něm. Litvínovští fanoušci vzdali hold od úterka už bývalému trenérovi, který pod Krušnými horami působil čtyři a půl roku a s Vervou vybojoval historický titul. To je minulost. Od úterka vede trenérský kvartet v čele s Jiřím Šlégrem.



Změnou chtěli v klubu dodat týmu nový impuls. Pokud jde o výsledky, včerejší duel zatím posun k lepšímu nepřinesl. A vítězný zvon zavěšený vysoko nad ledem nikdo nerozhoupal od 19. listopadu, kdy Litvínov vyhrál doma poprvé, porážka s Brnem byla šestou v řadě.

Nové vedení, stejný výsledek. Trenérský štáb při premiéře na body nedosáhl, série porážek se protáhla na šest utkání. Verva se pohybuje sezonu po sezoně jak ve vlnách. Jednou nahoře, podruhé dole. Jiří Šlégr v minulosti už několikrát vstoupil do hry jako záchranář, který chce už jen svou přítomností dodat mužstvu povzbudivou herdu do zad a dodat mu pozitivní motivaci. Spasitelský pud projevil i tentokrát, kdy silou své osobnosti a zkušenostmi zastřešil čtyřhlavý realizační tým.

O předchůdci Radimu Rulíkovi neřekne špatné slovo. Hodně toho udělal, jediný titul hovoří za všechno. Ale čtyři a půl roku bylo možná až moc. Tým taky v téhle sezoně někdy připomínal lazaret. A kdyby soupeři v posledních minutách párkrát nevyrovnali, mohl mít o nějakých deset bodů víc a látat stulpny před play off. V jiných sezonách tohle Litvínovu vycházelo, tentokrát zase ne. Proto má jiné starosti.

Šlégr se jako velký patriot a srdcař rozhodl s tím opět něco provést. Načasování nebylo nejšťastnější. Napřed rozjetá Kometa, která vyhrála posedmé v řadě, v neděli vedoucí Plzeň. Ale času je málo. Na střídačce má přitom Šlégr před sebou stejné hráče i se všemi jejich zlozvyky, slabinami a nedostatky. I proto se restart nepovedl.

Ani nikterak pronikavá změna to nebyla. Jen někdo začal hrát víc, jiný míň, hra mužstva se zjednodušila. Tým však nepůsobí odevzdaně, zápas pod novým vedením jeho svěřenci zpackali sami vším možným, jenom ne tím, že by se sesypali. Stačí jeden ubojovaný duel a všechno se může obrátit. Šlégr je člověk, který je zvyklý dívat se spíš nahoru, než dolů. Po jeho premiéře v roli hlavního litvínovského kouče to tak nevypadalo, ale vždycky svému týmu pomohl do bezpečí.

Litvínov - Kometa Brno: Dočekal stvrdil výhru hostů gólem do prázdné, litvínovští fanoušci opouštějí stadion
Video se připravuje ...

Litvínov - Kometa Brno: Havlíček překvapil Čiliaka a snížil stav utkání, 1:3
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud