Pavel Bárta
9. prosince 2019 • 17:40

Hokejové MeToo odšpuntoval Babcock. Ale některé případy jsou až zarážející

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to tak, že by střídačky NHL ovládali samí neurvalí egocentrici a ponižování hráčů bylo záležitostí výhradně zámořské ligy. Děje se to i jinde. Ale dnešní doba, nálady a normy umožňují o takových tématech mluvit. V NHL se tak protrhla hráz s případy podobnými kampani #Me Too. Já taky, sbal si saky paky. Jen tady nejde o údajné obtěžování, nýbrž respekt a slušné chování.



Odšpuntoval to vyhazov Mika Babcocka z Toronta a nařčení Akima Aliu, naposledy hráče třetí nejvyšší zámořské soutěže ECHL. Postupně se začali rozpomínat další, poukazují i na jiné trenéry. A nejde jen o hráče druhého sledu, vyjádřily se třeba superhvězdy jako Chris Chelios či Mike Modano.

Některé případy jsou až zarážející, pár jich však zavání zveličováním a snahou přiživit se. Snad se nedočkáme chvíle, kdy někoho dají do klatby, protože v kabině mluvil sprostě. Bývalý detroitský generální manažer Ken Holland řekl, že za něj si na Babcockovo chování nikdo nestěžoval. Proč až teď? Do svého pádu byl víceméně nedotknutelný a všemocný. A hokejový rybníček zůstává pořád stejně velký.

Teď už se může ozvat každý, kdo cítí, že se dělo něco za hranou. I po mnoha letech. Aniž by se bál, že se pod ním proboří led a hladina se zatáhne.

Rozčilený trenér Toronta Mike Babcock po Komarovově trestu za nepovolenou výstroj
Rozčilený trenér Toronta Mike Babcock po Komarovově trestu za nepovolenou výstroj

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud