Pavel Bárta
Premium
20. června 2020 • 16:00

Hokejové Guantánamo. Dost hráčů z NHL nemá radost z toho, co je čeká

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

NHL procitá z umělého spánku. Jako jediná hokejová soutěž na světě se kvůli pandemii jen přerušila, aniž by skrečovala zbytek sezony. Chce ji dohrát, byť ve změněné podobě. Přípravné kempy mají začít 10. července, kdy obvykle už bývají na dovolené i hráči týmů, které to dotáhly nejdál. Volna si však v karanténě užili dost.



Chystaný návrat do práce však dostává trhliny. Pořád je málo informací, nikdo pořádně neví, co a jak bude. Ven prosakují převážně pochvalné řeči, jak se kdo nemůže dočkat.

Přesto je znát, že dost hráčů nemetá kozelce radostí z toho, co je čeká, až je kluby NHL znovu povolají do zbraně.

Roman Polák nedávno nahlas pojmenoval, co vadí spoustě jiných hráčů. Jen o tom mluvili buď opatrně a v náznacích, nebo vůbec. Českému bekovi končí v Dallasu smlouva, po čtrnácti letech se do zámoří už nechce vracet, i když načatou sezonu by ještě dohrát měl. Ale nelíbí se mu vidina života v bublině uzavřeného kampusu hotelů a hal, kde by hráči měli přebývat stranou okolního světa, své blízké mohli vidět jen na Skypu a nepotkávali jiné lidi, než zase jen svoje spoluhráče, trenéry, maséry a obsluhující personál. Polák to trefně přirovnal k pětihvězdičkovému vězení. Luxusní hotel není sovětský gulag. Bylo by to něco jako fešácké Guantánamo.

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč za první měsíc a sleva na elektroniku >>>

Znepokojení zavládlo taky kvůli tomu, že by se začalo rovnou ostrými duely play off. Hrozí, že hokejisté si po dlouhé přestávce snáz přivodí zranění. Týmy přiberou i hráče z farem, takže ještě víc hráčů stráví čas v izolaci jen tak, že se budou udržovat v kondici a vysedávat v press boxu.

NHL se má dohrát vyřazovacím systémem na určených místech za účasti celkem 24 týmů. Šéf ligy Gary Bettman ujišťoval, že to bude play off jako každé jiné.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud