Pavel Bárta
20. března 2023 • 23:39

Žádný skautský oddíl, třinecký drak vylezl z doupěte. Pomohla mu i Sparta

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už to není skautský oddíl z poslední čtvrtiny základní části. Třinec v sobě opět našel dračí sílu. Tři přesilovky v prodloužení se hned tak nevidí, tresty za dva fauly i technický přestupek jsou příliš, ale v pořádku. A Oceláři si za tím šli a Spartu k chybám a selháním víceméně donutili.



Luxusní nabídku na vyrovnání série v nastaveném čase na třetí pokus využili. Zbloudilou trefou žolíka Daniela Voženílka, jehož přihrávku nešťastně usměrnil obránce Moravčík, který do ní vložil hůl. Ovšem tím jen třinecká saň završila obrat. Z doupěte jí pomohla sama Sparta mnohem dřív. Třeba pasivitou ve třetí části prvního duelu, kdy přestala hrát a tím dala soupeři šanci.

Ve druhém utkání už Oceláři od začátku žhavili jak u vysoké pece. Do branky se navíc poprvé postavil Ondřej Kacetl a probudil démony předešlých sezon. Stejně jako tým před ním, který vypadal opticky líp než Sparta, místy ji přehrával nebo dlouhé minuty nepustil z obrany.

Obě pražská čtvrtfinále každopádně přinesla strhující hokej v divokém tempu, zápasy postupně gradovaly. Potvrdilo se, jak důležité jsou maličkosti. Urostlý bohatýr Ostap Safin otevřel skóre celé série, jenže po jeho zbytečném faulu dal soupeř první gól a snažil se pak poslat zápas do prodloužení. Při jeho trestu za další zákrok ve druhém utkání Oceláři poprvé vyrovnali.

Zatímco třeba Voženílek stejně jako před rokem ještě v českobudějovických službách předvádí, co může být v play off za trumf a patřil v obou střetnutích k nejvýraznějším postavám na place, jiní lídři zatím moc nevynikli. Na obou stranách. Nejlepší střelec základní části Marko Daňo se v play off trápí s koncovkou, byť příležitostí měl dost. Faul na Krejčíka, po němž šla Sparta podruhé do vedení, byl možná i důsledkem jeho frustrace.

Ale Daňa zastoupili jiní a Třinec zápas nakonec překlopil na svou stranu. Taky díky tomu, že v nastaveném čase se „drobností“ na sparťanské straně nakupilo moc. Jedno ubráněné oslabení, pak málem druhé, jenže místo hlubokého nádechu do toho vletí další trest. Sparta se nachytala a nebýt Jakuba Kováře, nemusela jet na pokračování série do Třince ani za stavu 1:1. Rozhodně teď má víc důvodů k přemýšlení. Ale tohle čtvrtfinále sotva začalo. Ještě bude určitě zajímavé.

Sparta - Třinec: Kovář haškovsky zachraňoval na brankové čáře!
Video se připravuje ...

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 13:14. Kaše, 33:20. Sobotka

Hosté: 18:59. Hudáček, 48:12. Hudáček, 67:34. Voženílek

Sestavy

Domácí: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Moravčík, Polášek (A), Krejčík – Řepík (C), Sobotka (A), M. Forman – Tomášek, Horák, Kaše – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – Vauhkonen, G. Thorell, Safin.

Hosté: Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin, J. Jeřábek, Kaňák, Doudera, Mar. Adámek, Čukste – Daňo, Voženílek, M. Růžička (A) – Nestrašil, Hudáček, Hrňa – Chmielewski, Vrána (C), Dravecký (A) – Buček, M. Roman, Kurovský.

Rozhodčí

Sýkora, Kika – Rampír, Synek

Stadion

O2 arena, Praha

Návštěva

12 312 diváků

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud