Pavel Bárta
17. května 2023 • 20:50

Stín voodoo a nová mediální hvězda. Ale Smejkal sundal kryt, snad bude líp

Autor: Pavel Bárta, inf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG PAVLA BÁRTY PŘÍMO Z RIGY | Ještě jeden zraněný centr a Petr Koukal z Rigy neodletí ani po skončení dočasné mise televizního komentátora, než se prostřídá s jiným. I když vlastně ne. Mistr světa z roku 2010 sice stále hraje, ale není na širším seznamu reprezentantů, z nichž jeden může případně nahradit marodného Lukáše Sedláka. Pokud bude třeba a IIHF dá záměně požehnání.



Ještě, že takové pravidlo nově existuje, protože za chvíli by taky vypleněný útok mohl točit jen tři lajny. Tohle nikdo nepamatuje. Začalo to už v přípravě Romanem Červenkou, který pak na Českých hrách hrál s krytem jak dorostenec. Následovali Roman Horák, David Jiříček, kteří kvůli zranění podle všeho přišli o nominaci na šampionát. Tím však zubatá neskončila.

Po příletu do Rigy se zranil Jiří Smejkal, v prvním zápase Filip Chlapík a Jiří Černoch. Ten se záhy vrátil do hry i díky tomu, že mu koleno chrání ortéza. Jenže druhý zápas nedohrál motor první lajny Filip Chytil a potom druhý nejproduktivnější hráč týmu Lukáš Sedlák, který ho v ní nahradil. Po třetím zápase s Lotyšskem chodil, jako by měl na levé noze španělskou botu.

Je to Mordor. Jako by nějaký vyznavač temného kultu voodoo vrhal na mužstvo stín prokletí. Jeden malér stíhá druhý. Co jindy skončilo modřinou, byla prasklina v kosti. Přinejlepším. A nebralo to konce. Ještě, že o volném dnu při výletu do Jurmaly někdo z hráčů neuklouzl u bazénu. I trénink den před utkáním se Slovinskem nikdo nepřišel k újmě. A Smejkal sundal chránič obličeje. Snad obrat k lepšímu.

Není dobře, když se mediální hvězdou nechtěně stane týmový lékař. Jak ubývalo hvězd v sestavě, musel Antonín Chochola úměrně často tomu poskytovat rozhovory.  Hráči to berou realisticky, někdy s černým humorem. Co jim taky jiného zbývá, že. Nářky k ničemu nevedou. Šaman, který by zahnal zlé kouzlo, v realizačním týmu není. Mužstvo i trenéři si musí poradit s tím, co je.

V historii byly takové trable na škodu, i když mužstvo stmelily. Vyjasnilo se taky dusno kolem brankářů, bude větší klid. Turnaj je ještě dlouhý, to hlavní teprve přijde. Může být zase líp. A jak řekl Jiří Černoch, třeba se to týmu ještě vrátí.

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Švýcarsko 7 6 0 1 0 29:10 19
2. Kanada 7 4 1 1 1 25:11 15
3. Lotyšsko 7 3 2 0 2 21:17 13
4. Česko 7 4 0 1 2 22:16 13
5. Slovensko 7 3 0 2 2 15:15 11
6. Kazachstán 7 1 2 0 4 14:31 7
7. Norsko 7 1 1 1 4 9:17 6
8. Slovinsko 7 0 0 0 7 9:27 0

Zimák: Kauza brankáři? Důvěra v český realizák utrpěla. Jalonenovi v týmu chybí ryzí trenér
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud