Pavel Hartman
Premium
27. června 2023 • 13:40

Hra o Jalonena? Příklad, proč český sport nemůže dostihnout svět

Vstoupit do diskuse
17
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hra o Kariho Jalonena je tragikomickou fraškou, ale zároveň poskytuje modelový příklad, proč většina českých sportovních odvětví zaostává za světovou špičkou. Zrekapitulujme si to.



Českému hokeji ujel mezinárodní expres, a tak našel pomoc v zahraničí v podobě prověřeného odborníka. Ten před příchodem do Prahy dovedl týmy ke stříbru na mistrovství světa i k mistrovským titulům v různých ligách. Navíc přišel ze země určující mezinárodní trendy, což se potvrdilo ziskem zlata na poslední olympiádě. Čili – fundovaný profík a ne žvanil rozdávající moudra, aniž by prokázal, že je umí převést do praxe.     

Do práce se vrhl okamžitě. Jezdil po českých zimácích, poctivě si analyzoval adepty reprezentace a jejich návyky. Současně si neskrblil vlastní know-how pro sebe, nýbrž ji otevřeně pouštěl do hnutí. Protože věděl, že pyramida se zlatým vrcholem nevyroste na zastaralých názorech a metodách, ale na fundované osvětě. Týmovost prokázal i tím, že sám přidal pomocnou ruku na šampionátu do dvaceti let.  

Zkrátka pracoval tak, jak je ve zdravém prostředí naprosto normální. Nehlídal si záda, neintrikoval, nehrál levou, nezastrašoval, nevydíral, jen profesionálně a s vášní dělal práci, na kterou byl najatý.

Jenže netušil, že

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
17
Články odjinud


Články odjinud