Pavel Janega
12. ledna 2011 • 12:00

Leo, takhle ti štěstí nepokwete

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je tu další skandál. Nepořvávalo se „Smrt Spartě“. Ani se nešlapalo (nebo nemočilo) po něčí šále. Leonard Kweuke při exhibičním turnaji udělal na fanoušky Slavie nešťastné gesto, kterým se bude zabývat disciplinárka. Měl by být tvrdě potrestán?



„Chtěl jsem jen na turnaji udělat show. Slavia a Sparta jsou velkými rivaly, ale nebylo v tom nic zlého, vážně šlo jen o show.“

Těmito slovy pro televizi Nova okomentoval Leonard Kweuke svůj počin v O2 areně.

Konal se tam snad wrestling, kde je podobné vyhrožování na denním pořádku? Myslel si, že se tomu všichni zasmějí?

Ne, bylo to nevhodné.

Do fotbalu tohle určitě nepatří. A vůbec – do celé společnosti. Už na turnaji sparťanští trenéři Kweukeho pokárali, že „podřezávání krku“ není tak úplně fair-play.

Oni sami moc dobře vědí, jaké je to být na druhé straně. Sparta už mockrát kritizovala gesta a chování soupeřů. A to když slávisté s fanoušky pořvávali „smrt Spartě“, když Marek Suchý vytáhl šálu se stejným nápisem, anebo když Pavel Besta ještě jako baníkovec šlapal po sparťanské šále…

Ničemu to neprospělo. Ani jedno z toho.

Kdyby teď někdo na ulici začal naznačovat, že lidem podřeže krky, protože to právě viděl v televizi, nebo pořvávat, jak si přeje něčí smrt, každý odvrátí oči a zrychlí krok.

Kweuke to zkrátka přepískl. A disciplinárka by se jeho gestem měla určitě zabývat. Na druhé straně kamerunský útočník nemusí být nutně sankciován. Postačila by výstraha. Omluva.

Kweuke nevypadá na žádného zabijáka. Nehraje si na superhvězdu, která opovrhá všemi. Ani není typem člověka, jenž vyvolává konflikty.

Těžko tak věřit, že něco podobného udělá znovu. Ale jestli ano, podruhé se musí zasáhnout tvrdě. Bez slitování.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud