Pavel Janega
20. června 2012 • 15:20

Blatterův blik cvak. Zavede konečně ve fotbale video?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak dlouho ještě? Kolik chyb musí rozhodčí udělat, aby se zbohatlí funkcionáři z FIFA a UEFA probudili? Třeba už žádnou. Sepp Blatter dnes tweetnul, že video (branková technologie) je po včerejším zápase Ukrajina-Anglie nutností. Blik cvak.



Jsem zastánce implementace videa do fotbalu už dlouho. Nacházím sympatizanty i odpůrce. A ti kolikrát argumentují pro mě nepochopitelnými slovy.

Tak třeba, že prý video do fotbalu nepatří, protože...

...není hokej a má tradici
Tradice je důležitá, ale copak o ni hokej přechodem na moderní techniku přišel?

...zpomalovalo by hru
A to, že špatně (ne)uznané góly hru nezpomalují, ale OVLIVŇUJÍ, nevadí? Zahlásit verdikt do vysílačky by zabralo několik sekund.

...chyby do fotbalu patří
Souhlas, ale chyby hráčů, trenérů - NE ROZHODČÍHO! Ten musí být pan neomylný, pan neutrální. Říká se, že na chybu má právo, neboť je pouze člověk. Tak sudímu pomožme technologií, která mu život usnadní.

...nikdo nepřišel s konkrétním návrhem
Asi nejsilnější argument odpůrců. Neví se, jestli by se videorozhodčí vztahoval pouze na góly. Nebo také na ofsajdy, fauly v pokutovém území a mimo něj. A když, jak by to probíhalo? Konkrétní koncept nikdy FIFA a UEFA do detailu neprojednávala, takže těžko říct. Ale sedí tam chytří pánové, určitě něco vymyslí. Jen dát této myšlence zelenou!

...bylo by to finančně nákladné
No, nižší soutěže by s videorozhodčím zřejmě počítat nemohly. Ale na té nejvyšší úrovni by to vyšlo levněji než pět rozhodčích...

...bylo by zneužíváno
To už by si ohlídal hlavní rozhodčí. Musel by vědět, kdy videorozhodčího použít a kdy ne. Že by si stěžovali Ukrajinci a přerušili tím hru? Zjistili by, že jejich gól stejně padl po neodmávaném ofsajdu...


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud