Pavel Janega
25. března 2016 • 13:38

Příprava se Skoty postrádala smysl. Soupeři na EURO hrají jinak

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Národní tým si pozval na Letnou Skoty, aby ho prověřili před závěrečnou nominací na EURO. Po bezradném výkonu prohrál 0:1, nicméně o výsledek nejde. Není důležitý. Mnohem podstatnější bylo, aby si trenér Pavel Vrba otestoval určité taktické věci a vyzkoušel některé hráče. Tohle utkání však českou reprezentaci na EURO moc nepřipravilo …



Paradox je v tom, že s herním stylem, kterým se Skotové prezentovali v Praze, se český tým na EURO s velkou pravděpodobností nesetká. Ostatně to potvrdil i kouč Vrba po utkání: 

„Přiznejme si, že na EURO asi budeme hrát do otevřených obran.“

Samozřejmě může nastat situace, že Chorvaté nebo Turci budou v případě jejich příznivého výsledku vycházet z hlubokého bloku. Že by ale urputně bránili devadesát minut jako Skotové a Češi museli bušit do jejich obrany po celou dobu, to fakt spíš ne.

Brankář Tomáš Koubek má za sebou neúspěšný debut v české reprezentaci
Brankář Tomáš Koubek má za sebou neúspěšný debut v české reprezentaci

Proto je zarážející, proč se duel s takovým soupeřem vůbec organizuje. Proč se nehledá tým, jehož hra se alespoň blíží tomu, co na reprezentaci bude čekat ve Francii. Možná se lepší protivník na čtvrtek nenašel? Možná by se našel, ale udělala se chyba? Těžko teď spekulovat.

Tím netvrdím, že čtvrtek byl zcela zbytečný. Na druhou stranu úterní zápas se Švédy má větší smysl. Z jejich strany se dá očekávat ofenzivnější hra s otevřenější obranou. Tedy to, co Češi mohou očekávat od Španělska, Chorvatska i Turecka. Proto půjde ve Švédsku o mnohem důležitější test.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud