Pavel Janega
23. května 2018 • 16:48

Pulkrab dovnitř! Sparta nemusí některé posily kupovat. Už je má

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liga ještě neskončila, ale ve Spartě už střádají plány na novou sezonu. Rozmýšlí, které hráče nakoupit a které stáhnout z hostování. Klubům propůjčila celkem jednatřicet jmen – a pár si jich hodlá vzít zpět do A-týmu. Jedním z nich je Matěj Pulkrab. A proč by zrovna on nemohl být od příští sezony útočníkem číslo jedna?



V souhrnu celého jara Matěj Pulkrab prokázal, že je výborným útočníkem. „Hlavně do soupeřova vápna,“ říkají experti. Kdekdo naráží na to, že v mnoha atributech se podobá Davidu Lafatovi , jenž ukončuje kariéru.

Pulkrab může sparťanskou legendu nahradit. Věřím tomu.

A co se proslýchá z Letné, věří tomu i Tomáš Rosický , který je pro Pulkrabovo zapojení do letní přípravy. Otázkou je, jak se ke skladbě kádru pro příští sezonu postaví trenér Pavel Hapal a sportovní ředitel Zdeněk Ščasný. Ten má v tomto ohledu největší slovo.

Ale pozor – Pulkrabova práce není jen o „lafatovském“ výběru místa. Stejně tak umí na sebe navázat bránící hráče a vytvářet volné prostory pro spoluhráče. Svým pohybem, dorážením a silou znepříjemňuje život každému stoperovi. Souboje s ním bolí, akorát je potřeba zapracovat na jeho agresivitě a potlačit ji do zdravých výšin. Ostatně šedesát odpískaných faulů je v porovnání s jinými útočníky celkem vysoké číslo.

Třeba namítnete, že Pulkrab pro Spartu ještě nedorostl. Že je zelenáč. I to jsem slyšel. V květnu ale oslavil už 21. narozeniny a v nejvyšší soutěži vstřelil celkem osmnáct branek. Už je prostě čas, aby Sparta vytřískala z jeho potenciálu maximum.

Pulkrab je schopný utvořit obávanou trojici forvardů s  Josefem Šuralem , který si však donedávna pohrával s myšlenkou na odchod do zahraničí, a Benjaminem Tettehem (jeho přestup z Bohemians se uzavře po víkendu). Nezapomínejme ještě na zraněné Václavy Drchala a Kadlece. A jak víme, poslední jmenovaný mnohem raději nastupuje uprostřed než na křídle.

Takže – dejte Pulkrabovi prostor. Není potřeba kupovat nikoho dalšího.

Liberec - Bohemians 1905: Slovan vede! Mikula přiklepl Pulkrabovi, ten uklidil do prázdné
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud