Pavel Ryšavý
1. listopadu 2016 • 04:00

Rohlík ano, Rohlík ne? Majitel Pardubic by se měl o svou hračku víc starat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každou chvíli tady něco bublá pod povrchem. Je jenom otázkou času, kdy dojde k výbuchu. Pardubice. Dřív osvědčená hokejová značka s puncem stability, teď vysoce explozivní území. Mění se hráči, trenéři, jednou už i generální manažer. Tým je na tom bídně už dlouho. Poslední vývoj? Rada města vytasila téma, jestli by nebylo dobré se zbavit generálního manažera Pavla Rohlíka.



Může za depresi Rohlík? Majitel Šmidberský? Hráči? Geopatogenní zóny pod domácí kabinou? A teď co s tím. Zase někoho vyhodit? Nebo nabrat? Prodat klub? Vyměnit všechny hráče? A co třeba rovnou zbourat halu?

Diskuze o problémech pardubického hokeje je na místě, i když zrovna tady to bývá takové podivnější. Často se nemluví o hokeji, ale spíš do hokeje. Už za dob Zbyňka Kusého se kolem klubu motala sorta človíčků, co si chtěla leštit hlavně ega, do všeho žvanit a vlastně nemít žádnou zodpovědnost.

Pardubice - Zlín: Svérázný protest fanoušků, na led přistály rohlíky
Video se připravuje ...

Když Kusého majitel Šmidberský vyhodil, kategorie našeptávačů v Pardubicích ještě posílila. Pořád byli v zákulisí, jen nešeptali, ale mluvili víc nahlas. Vším dlouho proplouval třeba podnikatel Ondřej Heřman. Jednu chvíli se bez něj v klubu nic neobešlo, byl všude a přitom nikde.

Nemám moc rád, když se politici motají do sportu, nikdy to nevěští nic dobrého. Ani tady to není moc dobrá zpráva. Radní Weisbauer nachystal zprávu o konkurzu na nového generálního manažera a rada města doporučila se jí řídit svým zástupcům ve správní radě klubu. Že je to politický výstřel fanouška, jehož mandát opravňuje reagovat na dění v hokejovém klubu? Je. Jedno pozitivum se však najít dá. Třeba jeho akt rozproudí debatu.

Co by mělo být jejím předmětem?

Že Dynamo v těžké chvíli potřebuje silného majitele, který přesně ví, co chce, vyžene našeptávače, určí směr, řekne, proč dál věří Rohlíkovi, nebo nevěří. To je v danou chvíli vlastně jedno.

On o sobě musí dát vědět. Postavit se za svoje kroky, za svůj klub.

Bez bosse, který dovede vystoupit před lidi, praštit do stolu a ohlásit, kudy se mají věci ubírat dál, se churavé Dynamo neobejde. Jenže Roman Šmidberský spíš poslední dobou působí, že se stáhl. Nekomunikuje s médii, ani veřejností. Napáchal několik hrubých chyb. Ale pořád je může napravit. Taktika pštros, že má hlavu v písku, takže ho nikdo nevidí, není nejlepší cestou.

Jestli ztratil o hokej zájem, znechutili ho lidé, nebo prostředí, měl by hledat kupce svého podílu. Je naprosto v pořádku, pokud nemá zájem utápět svoje miliony v hokeji, to je jeho právo a k něčemu podobnému ho nemůže nikdo nutit. Ovšem když už hračku má, musí se o ni víc starat, jinak se jí přestanou točit kolečka. Pak by ji už třeba jiné ruce ani nechtěly.

Liberec - Pardubice: Ščotka zboural Vantucha a vyvolal emoce. Rval se i Lašák
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud