Pavel Ryšavý
26. prosince 2016 • 15:44

Florida pod novým trenérem. Tahle cesta zatím vede spíš Rownou dolů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to pořádný šok, když v létě Florida do čela organizace vystřelila Toma Rowa a nezůstalo jen u něj. Noví byli skauti, maséři... Jakoby vedení vyslalo signál, že všechno stálo za houby.



Přitom tým měl svoji tvář, nebyla zase taková náhoda, že po základní části skončil na třetím místě Východní konference. Získal 103 bodů, to byl pro mě jasný důkaz, že se v kuchyni Panthers dělá hodně věcí dobře.

Viděl jsem pak všechny jejich utkání play off proti Islanders a tahle série jí nesedla. Vypadla po šesti zápasech. A pak začala bouře změn. Na 103 bodů se jakoby zapomnělo.

Jestli se právě kvůli šesti zápasům majitel rozhodl, že je potřeba všechno rozstřelit a vsadit na líbivé řečičky Toma Rowa o moderních metodách, nejlepších technologiích a výpočtech, je slušný hazardér. Rozbořil, co šlapalo.

Hokej je pořád o lidech a to hlavní je, jaký hardware máte dole v kabině. Ani sebelepší mozky v kanceláři vám Stanley Cup nezařídí. Rowe vyhodil Gallanta a tým vede sám i jako trenér. Nezvedl ho, je dokonce o chlup horší než bývalý kouč.

Zatím to vypadá, že tahle cesta nevede nahoru, spíš rownou dolů. Změní se to?

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud