Pavel Ryšavý
25. února 2017 • 07:21

Kauza Čáslava? Holý nasadil hospodské argumenty. Bohužel pro něj

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předseda disciplinární komise Karel Holý je pod tlakem. Jeho verdikty pitvají média, řeší lidi u piva, baví se o nic hokejisté, fanoušci na tribuně. Mám pocit, že jednu zásadní věc nepochopil. Není to o něm, ale o jeho funkci, která zkrátka pozornost přitahuje. Není snadné se s náporem vypořádat, beru. Jenže on teď při komentování kauzy hitu chomutovského Flemminga a pardubického Čáslavy ustřelil. Bohužel pro něj.



V chování šéfa disciplinárky a šéfa extraligy Josefa Řezníčka je vidět jeden podstatný rozdíl. Oba nesouhlasí s tím, že by Pardubice chtěly dávat střet, který Čáslava odskákal zlomeným nosem, vyraženými zuby a prokousnutým jazykem a disciplinárka ho odmítla dál řešit, k soudu.

Jenže zatímco Řezníček dokázal zachovat profesionální přístup, byť uvnitř nejspíš zuří, co se v jeho extraligovém rybníce děje, Holý přešel do kategorie ironických osobních invektiv.

Generální manažer Dušan Salfický si s ním dovolil polemizovat. Taková drzost! Předseda disciplinárky se v rozhovoru pro isport.cz pardubickému bossovi vysmál, že zatímco kluziště má rozměry šedesát metrů na třicet, tak Salfický, bývalý brankář, strávil celou svoji kariéru na ploše brankoviště třikrát tři metry. Takže vlastně ví houby.

Flemming hrál ramenem, Čáslava si za všechno může sám. Konec diskuze.

Jak se to říká? Držet ústa a krok.

Je smutné, že autorita, respektovaný muž, někdejší reprezentant a vynikající hokejista začal používat žoviální hospodské argumenty. Vtipné? Vlastně asi ano, k tomu i lehce arogantní. To se někdy nosí. Jenže z titulu jeho funkce jde o absolutně nemístné jednání.

Osobně mi přijde na hodně podobné úrovní jako vyjádření útočníka Petra Vampoly, který o Holém nedávno prohlásil, že je to pán s mastnou pusou od brambůrek. Disciplinární komise za to Vampolovi napařila pokutu 50 tisíc za znevážení dobrého jména soutěže.

Teď ale nic podobného nečekám.

Proč? Protože žijeme v trochu pokřivené době. Politické špičky země se vulgárně urážejí, prezident republiky mluví kolikrát horším jazykem než bubeník rockové kapely. V hokejové extralize nesmíte říct po zápase ani tři písmena o rozhodčích, ale nikdo se vlastně ani moc nepozastaví nad tím, že šéf disciplinárky uráží zástupce klubu, který pouze vyjádřil svůj názor.

Bylo by fajn, kdyby si lidé na vysokých postech dovedli vždycky udržet nějakou noblesu. Pak by bylo mnohem snadnější si jejich pohledu na věc vážit. Věřili byste, že v něm nejsou osobní problémy. Ale takhle...

Pardubice - Chomutov: Dvakrát zlomený nos a otřes mozku! Flemming loktem zboural Čáslavu
Video se připravuje ...

Platil ukázal, co se stalo: Flemmingův hit na Čáslavu byl nebezpečný faul
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud