Pavel Ryšavý
11. července 2017 • 05:00

První díl dopadl dobře. Teď Pardubice natáčejí pokračování Postradatelných

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se na lavičku Pardubic postavili v rozjeté minulé sezoně Miloš Holaň, Pavel Marek a Otakar Janecký, pasoval k nim příměr s filmem Postradatelní. Někdejší hrdinové, o které není dvakrát zájem, mají zachraňovat sezonu. Vyšlo to, byť o prsa. Zdecimované Dynamo udrželo extraligu v baráži.



Teď je tady pokračování. Postradatelní 2, tentokrát jde o hráčský kádr. Je to důsledek toho, co vrcholilo na jaře, do klubu nad propastí pádu do nižší soutěže se žádná velká jména nehrnula. Logicky. Když už se Dynamo udrželo, trh byl přebraný zleva, zprava, shora a třikrát zdola.

A babo raď, co teď.

Tím spíš, když městský klub aktuálně nepřekypuje bezednou pokladnicí.

Na první pohled vypadá šíleně, že generální manažer Dušan Salfický chce testovat Litevce, který sice hrál ve Finsku, ale celou minulou sezonu byl na marodce. K tomu Češi z nižších soutěží, z Polska, Rusové, Francouzi, pár Kanaďanů...

Ale Salfického další možnosti? Sedět s rukama v klíně a doufat, že se stane zázrak. Kopat na zahradě a hledat zlatý poklad. Oslovit Michala Davida, aby pro klub napsal motivační píseň, protože mu to tak šlo s Petrou Kvitovou... Zkrátka, nic moc.

Když se podíváte se na seznam hráčů, kteří zamířili do Pardubic na přestup, nebo jen na testy, hned vám dojde, kudy se vydal: low cost varianta. Zkrátka letíte na dovolenou větroněm, bez kufru, kartáček si koupíte na místě. Víte, že nedostanete stejné služby jako v první třídě, ale doufáte, že doletíte.

Stejné je to s Dynamem. Tvoří tým z hráčů, o které ostatní extraligové kluby z různých důvodů nezakoply, k tomu omrkne svoje koně z nižších soutěží. Co kdyby někdo zazářil a vytáhl se nahoru? Nic zaručeného. Jenže moc jiných variant stejně nemá.

S tímhle strojem mohou zakymácet turbulence a přimáčknout ho na zem. Ale taky je ve hře, že se do cílové destinace dostane úplně v klidu a moře kvůli výběru stroje nebude studenější, než když letíte boeingem. Jediná jistota? Bude to pořádné dobrodružství.

Pardubický klub se potýká s celou řadou problémů (ilustrační foto)
Pardubický klub se potýká s celou řadou problémů (ilustrační foto)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud