Pavel Ryšavý
28. května 2018 • 13:10

Když prognózy končí v koši. Pozor na chlápka, který vyhodil trenéra Vegas

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový svět už není takový, jaký býval. Žádná desetiletí budovaná organizace ve finále, ale Vegas, tým složený z hráčů, kteří před rokem byli překvapení z toho, že se musí stěhovat do nového klubu NHL. Proti stojí parta totálního neúspěchu kolem Alexandra Ovečkina, který se svým Washingtonem nikdy nedošel dál než do druhého kola. Co tohle všechno znamená?



1. V Edmontonu píší už asi deváté pokračování knihy „Jak zazdít celý rok, když máme hodně talentu“, ve Vegas jde na pulty kniha s názvem „Jak se dostat do finále, když si ostatní myslí, že talent nemáte vůbec žádný“.

2. Klidně se může stát, že zakopnete při procházce lesem o desetikilovou hroudu zlata. Alexandr Ovečkin je ve finále NHL. Slyšíte? Ve finále! V tomhle světě je možné už úplně všechno.

3. Washington umí zvládat krize, vyřeší cokoliv, porážky na začátku série, tlak sedmého zápasu, Crosbyho v top formě. I kdyby si celý tým pozvala na hodinu do studia Michaela Jílková , vykuleně se jich ptala, jestli fakt postoupili do finále, oklepe se z toho.

4. Karl Alzner, bývalý obránce Washingtonu, v létě prohlásil, že odchází do Montrealu, protože by si chtěl zahrát play off. Teď už dva měsíce griluje, zalévá zahradu, nudí se v houpací síti a cítí se tak, jako když vám po deseti měsících dojde, že jste plácli největší pitomost ve svém životě. „Alexi, odpustíš mi to někdy?“

5. George McPhee, generální manažer Vegas, je velký vizionář. To ukázal, když z Capitals, ještě coby generální manažer Washingtonu, vyměnil Filipa Forsberga za Martina Erata do Nashvillu. V první řadě tím uspíšil Eratův konec v NHL, takže pomohl ke dvěma titulům Kometě, ve druhé výrazně oslabil svého budoucího soupeře ve finále Stanley Cupu. Bravo, takhle nějak vypadá koncepční práce!

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud