Pavel Ryšavý
19. března 2019 • 23:10

V Hradci měli pocit, že vědí kudy. A pak začalo play off

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věřil, že by mohl být prvním týmem po dvou letech, který ukončí Kometě sezonu dřív než před oslavou titulu. Proč ne, Hradec ji porazil sedmkrát v řadě v základní části, získal pocit, že ví kudy. Pravda, přes aktivní hru a velký pohyb cesta vést může, brněnská parta nejsou dostihoví koně. Ale ve dvou domácích zápasech Mountfield totálně selhal v hlavě, tam, kde se cítil být silný.



Play off je i o silných slovech, někdy se pár jedovatých poznámek může dostat do hlavy a vyvrtat tam díru. Hradec to zkusil. Chtěl staré pardály Němce , Erata , Michálka vyprovokovat. Zůstalo ale jen u řečí. Nebyl důvod, aby se „staří páni“ nechali vyjančit. Ani sekundu neprohrávali, všem hradeckým pokusům o jejich vyprovokování se mohli usmívat. Proč? Stačí jedno slovo. Kvalita. Hradec sice sympaticky létá, střílí a snaží se. Ale kvalitu zakončení má úplně jinou než soupeř.

Cítíte, jak je Kometa v klidu. Vlastně ji ani tak moc netrápí, že se rychlejší útočníci Hradce prohánějí její ofenzivní zónou. V drtivé většině případů se totiž rozmlátí o zeď, na které je modrou barvou napsáno: Tady vládne Marek Čiliak. Mountfield má v sérii víc ze hry, má střely, má tlak. Nemá góly. Zásadní situace daleko lépe zvládá Kometa.

SESTŘIH: Mountfield HK - Kometa Brno 0:5. Domácí padli i v druhém zápase, dvakrát se trefil Mueller
Video se připravuje ...

Klíčová chvíle zápasu se označuje slovem momentum. V obou dvou zápasech čtvrtfinále bylo stejné. Hradec neproměnil pár svých dobrých příležitostí, Kometa se pak z tlaku vymanila gólem, na který se nenadřela. A viděli jste, jak pak najednou Mountfieldu docházela šťáva. Snaha ne, jen jakoby mizela víra ve vlastní schopnosti. Najednou vám jeho hra připomínala pytel s velkou dírou, kterým chcete chytat vítr.

Dvojnásobný mistr teď uštědřil snaživému Hradci dvě školení z účelného hokeje a herního sebevědomí. Ukrutně si věřil, že vyhraje a dokázal to. Dvakrát. Termín jako vítězná aura Komety je hodně imaginární věc. Nepopíšete ho úplně jednoduše přes čísla. Tady jde spíš o pocit. A ten vám říká, že v Hradci budou muset spapat ještě dost litrů polívčičky, než se stanou pro Kometu soupeřem i v play off. V základní části ji porazili sedmkrát po sobě. Teď by byl zázrak, kdyby to dokázali čtyřikrát z maximálně pěti zápasů. Čas Mountfieldu, zdá se, ještě nepřišel. A ten brněnský může trvat dál.

Mountfield HK - Kometa Brno: To je zmar! Další gól hostů přidal Vondráček, 0:5
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Kometa Brno: Emoce na ledě! Jeden z rozhodčích přišel o helmu
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Mountfield HK - Kometa Brno: A znovu on! Mueller překonal Maxwella, 0:4
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Kometa Brno: Další gól pro hosty, po buly se trefil Mueller, 0:3
Video se připravuje ...

Filip Pavlík (vlevo) a Jakub Orsava (vpravo) během druhého čtvrtfinálového souboje mezi Hradcem Králové a Kometou
Filip Pavlík (vlevo) a Jakub Orsava (vpravo) během druhého čtvrtfinálového souboje mezi Hradcem Králové a Kometou

Góly

Domácí:

Hosté: 05:02. Orsava, 15:55. Hruška, 33:24. Mueller, 49:47. Mueller, 58:23. Vondráček

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák (C), Štindl – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Kukumberg, Rákos (A).

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – M. Erat, Hruška, Orsava – Vondráček, L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Kusko, Mallet.

Rozhodčí

Hradil, Hejduk – Pešek, Hynek

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

6690 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud