Pavel Ryšavý
9. prosince 2019 • 05:00

Co by vyřešil konec Bělohlava? Právě že vůbec nic, čistit se musí jinde

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po sobotní výhře nad Spartou si pardubický trenér Radek Bělohlav užil chvíli, kdy mohl oznámit, že tenhle výsledek pár věcí zkomplikoval. Ano, jeho odchod už byl naplánovaný pár dní zpátky a o víkendu se mělo zmáčknout tlačítko s nápisem akce. Po výhře nad Kometou zažil Bělohlav triumfální víkend. Najednou může být velký problém ho odvolat. Tým vyhrál tři z posledních pěti utkání. To je na poslední celek tabulky až nečekaný luxus.



Na rovinu. Myslíte si, že odvoláním Bělohlava se vyřeší pardubické poslední místo? Nevyřeší. Potíže jsou v Pardubicích jinde. V nekompetentních lidech, kteří organizaci řídí a v dalších, kteří je tam dosazují. Martin Sýkora se ukázal jako dobrý manažer. Na léto, kdy se nehraje. Ale se začátkem měsíce začal kouřit jako špatně postavená elektrárna. Nezvládá tlak, zbavuje se zodpovědnosti. Utíká. Mlčí. Silný šéf se chová jinak.

Opravdový problém zní: Kdo ho do manažerské role dosadil? Primárně není špatně, když klub má řídit člověk, který nemá slavnou hokejovou minulost. Jen musí dobře chápat svoji roli. Myslíte, že v Pardubicích znají Barboru Haberovou-Snopkovou? Asi ne. Protože ona právě je na Spartě tím příkladem, jak to v klubu fungovat mohlo. Dáma s výraznými brýlemi vede firmu, nemá ambice stát vedle střídačky, aby si hrála na spasitelku. Zásadně nechodí na výrobní linku se ptát, proč mašina sází takové a makové výrobky. Na to má Petra Tona s Jaroslavem Hlinkou. Když bude potřeba, dupne na krk jim. Věřím, že do kabiny by přišla jedině, kdyby se rýsoval opravdový průšvih, nebo tam nastoupí po titulu. Co by tam dělala teď? Dobrý šéf je takový, který má pod sebou silné zaměstnance a vy o něm vlastně moc nevíte, komunikuje jen s nejužším managementem.

Martin Sýkora si začal hned od úvodu sezony budovat svoje osobní PR zachránce klubu. OK, ale musíte na to mít. Když chodil s lidmi virtuálně na pivo přes sociální sítě, měl si to umět sám ohlídat. Jeho reakce, když nasekal komunikační chyby, dokonce takové, které ohrozily fungování jeho firmy? Stáhl se.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud