Pavel Ryšavý
31. května 2022 • 12:10

Vládce Moravy se uměl stáhnout. Taky proto Česko přivezlo z MS medaili

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně mě zajímalo, jak bude fungovat trenérský štáb. Přeci jen, rodil se v březnu dost divoce. Vzpomínáte? Kari Jalonen a k němu Miloslav Hořava, nejspíš i Pavel Gross. Aha, ten druhý ne. První k němu taky ne. Tak kdo? Bum, Libor Zábranský a Martin Erat, dvojka z Komety. K nim ještě Jiří Horáček. Trojka z Komety.



Rychlé vysvětlování, jak Martin Erat přichází především kvůli přesilovce, budilo trochu rozpaky, možná i úsměv. Myslíte, že by ji Martin Straka hráčům neuměl vysvětlit a na něco s nimi přijít? Že by Filip Pešán neměl po kapsách X vzorců? Spíš jsem si říkal, Kari Jalonen hlavní, fajn. Ale kdo pro něj bude pracovat?

V Tampere bylo vidět, že všichni. On byl něco jako manažer, který uměl naslouchat nápadům a rozhodnout, jestli přijímá, nebo ne. Není ostuda, že povel střídat brankáře v zápase o bronz vydal Zdeněk Orct, trenér brankářů. Není ostuda, že s nápadem prohodit se závěrem bronzové bitvy Blümela s Pastrňákem přišel Martin Erat. A přijde mi sympatické, že kouč nemluví o sobě, přizná podíl kolegům. Oni nadhodili, Jalonen rozhodl.

Nejvíc mě ale zaujal Libor Zábranský. V Čechách má image spíš pavouka. Je zalezlý v Brně, tam si buduje svoji silnou říši a na Moravě drží velký vliv.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud