Petr Adam
15. dubna 2015 • 19:02

Lavičkův konec není šok. Na jaře ve Spartě jen přesluhoval

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
SESTŘIH: Dallas - Vegas 3:2. Hertl a spol. na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lavičkova éra ve Spartě končí. Překvapení? Ani ne. Odvolání trenéra, který přivedl tým k jednomu titulu, ale také se nevyhnul selháním v řadě klíčových utkání, mohlo přijít už několikrát. Bylo jasné, že jeho odchod je prakticky nevyhnutelný.



Svého vrcholu na Letné dosáhl mezi fanoušky populární kouč bezesporu na konci minulé sezony, ve které dotáhl Spartu k mistrovskému titulu i k zisku domácího poháru. Tak pozitivní nálada kolem Sparty nepanovala předchozích deset let a Lavička na tom měl zásadní podíl. Postupně proměněný tým měl oprávněně velké ambice.

Chtělo to udělat další krok vzhůru. Jenže na evropské půdě se vzestup nedostavil – další selhání v kvalifikaci Ligy mistrů ukázalo, že Lavička už větší díru do světa neudělá. Bez toho se ve Spartě dlouhodobě „přežít“ nedá.

Ani v průběhu podzimu se tým už neoklepal a důkazem bylo selhání při závěrečném utkání v základní skupině Evropské ligy na půdě Young Boys Bern. Už tehdy byl Lavička zralý na odchod a zůstal jen kvůli tomu, že nebyl k dispozici žádný odpovídající kandidát na jeho místo.

Jarní výkony Sparty, které měly hodně nevyrovnanou úroveň, už jen potvrdily, že Lavička ve svém angažmá přesluhoval. Nyní nastal moment, kdy se obhájce titulu pokusí ještě probudit v sezoně, která se pro něj nevyvíjí vůbec dobře. O tom se dá uvažovat pouze jediným způsobem - s jiným trenérem.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud