Petr Adam
26. listopadu 2016 • 20:50

Slávistický nadstandard pod Šilhavým. Druhé místo neznamená limit

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po vítězství Slavie nad Mladou Boleslaví nastoupil na děkovačku ke kotli také trenér Jaroslav Šilhavý. Fanouškům se zhluboka uklonil a sklidil aplaus. Od nástupu do Edenu předvádí báječné představení. Právě pod jeho vedením červenobílý klub poprvé od vstupu čínských majitelů naplňuje potenciál, který se v něm skrytě ukrývá. Všechno nasvědčuje tomu, že současné umístění nemusí být ani náhodou konečná.



Od příchodu Šilhavého se očekávalo zlepšení, ale že dokáže nově budovaný tým vytáhnout ještě do konce podzimu na dostřel prvního místa, to je extrémní nadstandard.

Co se za tím skrývá? Šilhavý potvrzuje pověst trenéra, který dokáže mužstvo správně vyladit. Navíc mu hraje do not, že od jeho nástupu do funkce Slavii nepotkala žádná vážnější krize. Snad s výjimkou dvou remíz v řadě v Jablonci a s Bohemians. Jenže to hravě přebijí třeba vzpomínky na úspěšné derby na Spartě. Celkem jedenáct kol a žádná porážka? Jednoznačně fantazie.

Vzestup Slavie je patrný třeba také v tom, jak se její hráči prosazují v reprezentaci. Jaromír Zmrhal a Antonín Barák si připsali tento měsíc první trefy za národní tým a jejich sebevědomí i v sešívaném dresu to neustále posiluje.

Slávisté mohli být po utkání spokojeni
Slávisté mohli být po utkání spokojeni

Šilhavý po posledním utkání vysvětloval progres, který udělal za poslední dobu Michael Ngadeu, jeden ze sobotních střelců. „Operuje na velkém prostoru, přidal fotbalovost směrem dopředu,“ chválil ho trenér za vlastnosti, které ukázal na postup defenzivního záložníka, kde se našel. I to v něm dokázal Šilhavý probudit.

Největší bolest Slavie? Přestože má nejvyrovnanější útočné duo v lize, které tvoří Milan Škoda a Muris Mešanovič, doplácí na proměňování šancí. I kvůli nim bylo z poměrně jasného utkání s Boleslaví nakonec drama a výhra pouze o gól (2:1). Pokud se zatím přivřená hráz protrhne, bude Šilhavého tým válcovat soupeře ještě přesvědčivěji.

Slavia má nyní před sebou utkání ve Zlíně. Pokud ho zvládne, čeká ji nejnadějnější zimní přestávka za posledních osm let. Tehdy přišel zatím poslední titul. Podobné naděje jsou na místě i v tomto případě.

Slavia - Mladá Boleslav: Slávistická děkovačka s Tribunou Sever
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud