Petr Adam
8. července 2017 • 13:00

Předražený Lukaku? Ne, Manchester United udělal výhodný nákup

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už zase létají na přestupovém trhu rekordní částky. Není potřeba, aby se rozhodl změnit dres Lionel Messi či Cristiano Ronaldo. Jen těžko se během tohoto přestupového období zrodí větší transfer, než příchod Romela Lukaka z Evertonu do Manchesteru United. Vyplatí se za 75 milionů liber, které mohou vyrůst s bonusy ještě o 15 milionů výš?



Na hřišti to po odchodu trenéra Alexe Fergusona není stále to pravé, z obchodního hlediska ale Manchester United kvete. Letos byl opět vyhlášen za nejhodnotnější klub světa. Patří mezi anglickou elitu, která si může dovolit nakupovat posily v jiných relacích než konkurence z jiných zemí především zásluhou obřích příjmů z televizních práv.

V Lukakovi především získává útočníka v nejlepším fotbalovém věku. V Evertonu, který v Premier League patří k lepšímu průměru, ale ne úplné špičce, prokazoval stabilní výkonnost a dal už 80 gólů před svými 24. narozeninami. To se povedlo v minulosti jen dalším třem hráčům včetně Wayna Rooneyho.

Právě Rooney má v rámci dohody o Lukakovi zamířit zpátky do Evertonu. Na Old Trafford tak elegantně vyřeší další osud svého dlouholetého kapitána a nejlepšího střelce, který by v případě setrvání už neměl tak důstojné postavení, jaké si zasluhoval. A to by mohlo přinášet třenice.

Nezanedbatelný není ani fakt, že v dostizích o Lukakovy služby zvítězila nabídka United nad snahou mistrovské Chelsea, která o belgického kanonýra také velmi stála. Ještě před výkopem prvního kola v nové sezoně jde o významný políček velkému rivalovi, který kvalitního útočníka nutně potřebuje.

Lukakův příchod rozhodně není laciný, ale pro United stále hodně výhodný.

Fotbalové přestupy v cizině i v Česku sledujte ONLINE zde »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud