Petr Klíma
Premium
21. března 2022 • 15:30

Hertl měl změnit stáj. Nevím, jestli v Sharks bude mít šanci na Stanley Cup

Autor: Petr Klíma
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ PETRA KLÍMY | Tomáš Hertl patřil k velkým jménům na přestupovém trhu. Zůstává v San Jose, podepsal na osm let. To je krásné, působí v Sharks devátou sezonu, peníze ho zajistí do konce života, pokud nebude chodit moc do kasina. Na konci kariéry si může říct, že byla výborná, vydělal si, zabezpečil rodinu, ale taky, že nic nevyhrál. A o to tady rovněž jde.



Pokud chcete vyhrát, musíte být v dobrém týmu a taky mít štěstí. Ray Bourque toho v Bostonu dokázal strašně moc, jenže nejdál dospěl do finále. Na sklonku kariéry zamířil do Colorada, až tam se to povedlo. Už ho pomalu museli vozit po ledě na vozíku a Stanley Cup přidržovat, poněvadž by ho ani neunesl. San Jose se do finále jednou probojovalo, ale třeba Joe Thornton, který je v NHL věky věků, odešel do Toronta a naposledy na Floridu, kde cítil lepší příležitost.

Marcel Dionne patřil k nejlepším útočníkům historie. Vydělal taky hodně peněz, ale nevyhrál. Známe se, povídal mi o tom, proto ho tady zmiňuju. Tomáš si v Sharks vybudoval postavení. Otázkou zůstává, jestli by pro něj v jiném mužstvu takovou pozici měli. A horší varianta bývá, když vás po nějaké době zase vymění a nástupce v týmu pak vyhraje místo vás.

Po mém příchodu do Detroitu jsme se v tom dvě sezony plácali, pak jsem udělal průser a poslali mě na farmu. Potom jsem šel do Edmontonu a vyhráli

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud