Petr Mrázek
14. března 2016 • 11:40

Dřív měl Detroit play off jisté už dvacet kol dopředu. Teď je to boj

Autor: Petr Mrázek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boření rekordů Jaromíra Jágra má v zámoří velký zvuk a ohlas. Všichni novináři a média to rozebírají, že už je v kanadských bodech na třetím místě v historických tabulkách. Myslím, že za chvíli bude druhý a Messiera co nevidět přeskočí. Toho překoná. Jen jsem slyšel hlášky v kabině, že by musel hrát ještě patnáct let, aby dohnal i Gretzkyho.



1855 bodů. To číslo je šílené! Když si představíme, že Ovečkin se teď dostal přes 500 gólů a je jedenáctým rokem v NHL. A tisíc bodů ještě nemá. Jarda Jágr si ovace a uznání zaslouží. Za to, jak hraje. Za to, jakou měl kariéru. Všichni, kdo hokeji rozumí, mají jasno v tom, jak výraznou stopu v NHL zanechal. A co dokázal.

Není divu, že každé malé dítě chce být jako on. Chtějí hrát NHL, chtějí sbírat body. Jako Jágr. Strašně hodně to znamená. Navíc v dnešní době, kdy se hokej posouvá dopředu, hráči i obránci jsou lepší a lepší. Posunuje se i naše gólmanská výzbroj. Je těžší dát gól a bodovat.

Zajímavé pro mě je i to, jak se Jágr věnuje sociálním sítím. Musím přiznat, že z toho jsem byl trochu překvapený, přece jenom je to jiná generace. I do toho se opřel slušně, zalíbilo se mu to. Sám třeba Instagram nebo Twitter mám, ale až tolik jej nepoužívám. Jardovi se to zalíbilo hodně a fanouškům se i tohle líbí. Má to ohlas, baví.

Není proto divu, že je i u nás průběžně první v anketě Zlatá hokejka. Viděl jsem to na internetu a jsem samozřejmě rád, že jsem v desítce taky. Dokonce druhý! Kéž bych se takhle na špičce udržel i na konci sezony. A třeba i Jardu ohrozil. Jenže to už mi hlásili kamarádi, že možná vyhraju až potom, co Jarda skončí. Já si cením už toho, že ve Zlaté hokejce jsem. Poprvé. Zatím jsem si přebíral jen cenu pro nejlepšího juniora roku, takže to potěší.

Boj o play off je teď neskutečně našlapaný. Každý zápas už je play off, sami jsme si to poslední týden zažili. S Winnipegem i s Rangers jsme hráli o gól, rozhoduje jedna chyba. Dostat se do Stanley Cupu je těžší a těžší každý rok. Tím, že jsou dané rozpočty týmů, jsou všechny týmy i vcelku vyrovnané a každý může porazit každého. Opravdu to tak je.

Zrovna nedávno jsme se o tomhle bavili s Henrikem Zetterbergem. Vzpomínal, jak nějakých deset let zpátky věděli dvacet zápasů dopředu, že jsou v play off. Že bylo těžší se pak rozehřát a jít do boje o Stanley Cup. Teď je každý zápas jako play off. A kdo se tam dostane, je rozjetý a každý má šanci vyhrát.

My se aktuálně o místo v play off přetahujeme s Philadelphií. Hrají teď dobrý hokej, dvakrát v řadě porazili Tampu. Jestli budou takhle pokračovat, bude to boj až do konce. Dokonce i Radko Gudas si proti Columbusu připsal 4 body (2+2)! Ukázal, že umí nabídnout i něco jiného, než jen ostré hity. Gól dal i od červené, napadalo mu to tam. Jsem za něj rád, ale doufám, že když tam budeme v úterý hrát, tak žádné další body nepřidá. Ani Voras .

Po 45 letech hrozí, že bez play off bude Kanada. To by bylo zajímavé. Jediný, kdo má podle mého ještě šanci, je Montreal. Tak uvidíme, jak to dopadne. V každém případě to pro takové týmy jako jsou Montreal, Vancouver nebo Toronto musí být hodně nepříjemné nehrát Stanley Cup.

Petr Mrázek každé pondělí na iSport.cz

Brankář Detroitu Petr Mrázek bude své postřehy přímo z USA přinášet čtenářům portálu iSport.cz pravidelně. Na komentáře jednoho z nejlepších gólmanů letošní sezony NHL se můžete těšit každé pondělí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud