Petr Sýkora
Premium
14. října 2019 • 16:20

Chytil dostal výchovnou lekci. NHL není pro starý? Pro některé to neplatí

Autor: Petr Sýkora
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zarazilo mě, jak špatně začali sezonu v New Jersey. Tým před sezonou hodně posílil, získal jedničku draftu Hughese, ale zatím je jediným týmem ve Východní konferenci, který nevyhrál. Panika zatím není na místě, ovšem o zklamání hovořit musíme. V klubu čekali úplně jiný start.



Devils se dostali do stadia, v němž pokud nepřijdou první výhry, dojde ke změnám. Je to zvláštní, první zápas sezony s Winnipegem začali skvěle, vedli 4:0, ale prohráli 4:5 na nájezdy. Zkušení hráči by si s takovým průběhem měli poradit.

Na druhou stranu si nemyslím, že tady v tom byl důvod všeho špatného. Jersey později vedlo i nad Edmontonem, který jde od výhry k výhře, takže kvalitní materiál tam je. Ale něco tam zkrátka nefunguje, což ukázaly příděly v Buffalu i porážka s Philadelphií. Pokud přijdou další dvě tři porážky, budou se asi dít věci.

Kouč John Hynes je v těžké pozici. Přišli mu noví zajímaví hráči a ono samozřejmě trvá, než si to všechno sedne, přičemž očekávání jsou veliká a od prvního ostrého zápasu se předpokládá, že posílený tým pojede. Trenér dost míchá sestavou, pořád zkouší ideální sestavení, točí hráče v obraně, na přesilovce, ale zatím mu to nevychází. Přesto pevně doufám, že půjdou nahoru.

Protože bydlím v Jersey, zajímají mě samozřejmě i ostatní newyorské týmy. Islanders hrají svůj poctivý hokej, budou zase dobří jako loni. Ale nejvíc se mi zatím líbí Rangers, cítím u nich značný potenciál. Mají plno zajímavých i nových hráčů a na příkladu Filipa Chytila se ukazuje, že v NHL nemáte nic na sto procent.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud