Petr Sýkora
Premium
22. března 2021 • 12:07

Napíšu Crosbymu a do pěti minut mám zprávu. Má Edmonton na Stanley Cup?

Autor: Petr Sýkora
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ PETRA SÝKORY | Connor McDavid a Leon Draisaitl, už nějakou dobu možná nejskloňovanější jména celé NHL. Skvělí produktivní hráči. V Edmontonu jsou samozřejmě nadšení, že mají u sebe plejery, o kterých všichni mluví, jsou v čele žebříčků bodování, vyhrávají individuální ocenění. Druhá věc je, že hokej je pořád týmový sport a v NHL jde v prvé řadě o Stanley Cup. Má Edmonton na to vyhrát pohár?



V budoucnu podle mě ano, ale k tomu je nutné splnit několik podmínek. Zkusím popsat klíčové body nebo okolnosti. Zásadní otázkou je platový strop. Jen tihle dva útočníci zaberou výraznou část rozpočtu, jde o desítky procent. A pak je docela složité namačkat k nim ostatní hráče, abyste se pod strop vešli. Ti hráči, nechci říkat zbytek týmu, logicky nemohou mít úroveň jako ti dva. Dvě superstars si můžete dovolit, ale zároveň to někde jinde odnesete. A zrovna u Oilers to odnáší obrana, která nepatří k nejpevnějším. Ale k výše uvedenému to má logiku.

Chápu fanoušky, kteří si rádi zapínají zápasy Edmontonu, protože existuje dost velká pravděpodobnost, že Connor a Leo vymyslí tři čtyři góly. Večer co večer. Pěkně se na ně dívá. Teď je otázka, jaká je šance na Stanley Cup. Můj názor je,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud