Radek Špryňar
29. srpna 2017 • 10:58

Schick má v AS Řím status hvězdy. Teď ale musí navléknout montérky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pětiletá smlouva za desítky milionů korun je náramným výsledkem měsíců nekonečných přestupových tahanic, dohadů, spekulací, deziluzí, nenaplněných nadějí ohledně přestupu do Juventusu, ale i velkých pochyb o vlastní zdraví, které se jistě musely do myšlenek Patrika Schicka vloudit po zdravotní prohlídce, jež v hektických červnových dnech odhalila nečekané trable se srdcem.



Nejlepší zprávou pro Patrika Schicka ovšem není dojednaný přesun do Říma, nýbrž ukončení období nejistoty. Po měsících definitivně ví, s jakým klubem spojí na příští roky svoji budoucnost. Moc fajn věc. Oslavičku podpisu královského kontraktu ale musí česká naděje nutně odložit.

Schick se stal nejdražším hráčem v historii AS Řím a s takovým cejchem chtě nechtě vstupuje do nové etapy kariéry. Od startu svého angažmá se na něj bude pohlížet tou nejpřísnější optikou. Prakticky hned musí odvádět dokonalou práci. Víkend co víkend dokazovat, že Giallorossi vynaložili objemný balík eur za správného koně, což je pro jednadvacetiletého reprezentanta nová životní situace.

V Bohemians se učil, tlak na výkon skoro nepoznal. To samé platilo v prvním roce v Sampdorii. Každá vstřelená branka byla braná jako nadhodnota. V Římě už to platit nebude. Schick má status absolutní hvězdy. 

Proto se musí okamžitě navléct do pracovního a začít na sobě makat. V létě kvůli známým skutečnostem zahálel, v kolonce herní praxe nemá ještě započítanou ani minutu. V Sampdorii se připravoval pouze pod dohledem kondičního trenéra, v posledních dnech krátce s mužstvem.

To je hned na startu štace, na které jednoduše musí uspět, nepříjemným limitem.

Útočník Patrik Schick před přestupem do AS Řím
Útočník Patrik Schick před přestupem do AS Řím

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud