Radek Špryňar
27. května 2020 • 23:18

Triumfátoři z Plzně jsou stále sexy, koronavirové pauze navzdory

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pod Adrianem Guľou se Viktoria sešikovala do šestnácti přípravných a soutěžních utkání. Patnáct vyhrála, pouze v jednom remizovala. Bezchybná byla i na Spartě. Sebevědomá, herně vyspělá, nesmírně kreativní v útočné zóně. Pečlivý herní plán slovenského vědátora nemá trhliny ani po koronavirové pauze. Triumf 2:1 na Letné byl zasloužený, byť závěr zápasu si druhý tým ligové tabulky zkomplikoval.



Nicméně stále platí, že více než dva měsíce neubralo Západočechům na sexy obrazu, spíš naopak. Guľova jednotka vypadá ještě kompaktněji, líbivěji a o chlup živelněji. A znovu se ukázalo, jak báječným tahem byla zimní revoluce ve změně rozestavení a především spojení agilní trojice záložníků Čermák – Kalvach - Bucha.

Právě oni udělali zásadní rozdíl v duelu na Letné. Lukáš Kalvach otevřel skóre, spolupráce fotbalově inteligentních borců byla důležitým předvojem druhé trefy Jean-Davida Beauguela. Mimochodem, vysoký Francouz také dominoval, lepší výkon než na Spartě v modročerveném dresu ještě nepředvedl. „Soupeř vypadal mnohem organizovaněji,“ přiznal po utkání trenér poražených Václav Kotal. Ta slova jsou přesná, vystihují obraz, který byl k vidění povětšinu utkání.

Plzeň názorně předvedla, že Slavia stále musí mít oči na šťopkách a sledovat, co vyvádí tým, který je deset kol před koncem FORTUNA:LIGY o osm bodů níže. Existuje totiž velký předpoklad, že Viktoria bude vítězit i nadále. Soutěž tudíž bude mít, i bez diváků v ochozech, šťávu.

A to je, ať Sparta promine, moc dobře.

Sparta - Plzeň: Beauguel bombou pod víko zvyšuje na 2:0 pro Viktorii!
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Štetina hlavičkoval ve výborné pozici nad bránu
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Kalvachova přízemní rána krásně zapadla k protější tyči, 0:1!
Video se připravuje ...

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud