Radek Špryňar
10. prosince 2021 • 16:00

Dílo velmistra Trpišovského. Proti Unionu by si věděl rady i s Marťany

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG RADKA ŠPRYŇARA | Ve sportu čas od času nastane situace, kdy musíte pod neúprosným tlakem okolností provést důkladnou analýzu a podle toho se zachovat. Přidanou hodnotou těch nejlepších v oboru je, že to umí rychle a hlavně totálně přesně. Nelze to naučit. Vyčíst v knihách. Je to dar. Vrozená schopnost.



Jindřich Trpišovský jí disponuje.  

Zápas s Unionem Berlín (1:1) byl jeho velmistrovským dílem. Jedním z nejhodnotnějších během čtyřletého působení v Edenu.

Slavia sehrála za éry chlápka s kšiltovkou už hromadu pohlednějších zápasů, herně kvalitnějších, myšlenkově rozmanitějších a zábavnějších, ale snad nikdy neměl její fotbalový výstup tak neskutečný taktický rozměr.

Trenér vymyslel plán. Složitý. Riskantní. Netradiční. Několika hráčům určil specifické role. V reálu pak bylo úchvatné pozorovat, jak se šestý tým aktuálního ročníku bundesligy postupem času zjišťuje, že to nejde rychle, pomalu, kolmo, ani do strany. Po zemi, natož vzduchem.

Trpišovský byl strategicky na jiné úrovni, než švýcarský kolega Urs Fischer. Slavia byla pečlivě připravená na všechno. I kdyby na novém trávníku Olympijského stadionu přistáli Marťani, věděla by si rady.

Škoda, že sešívaní slaví postup jen v Konferenční lize. Ubírá to na lesku. Trpišovský však ví proč. V úvodních týdnech sezony mnohé věci neodhadl. Slouží mu ke cti, že to v Berlíně sám uznal.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Feyenoord 6 4 2 0 11:6 14
2. Slavia 6 2 2 2 8:7 8
3. Union Berlin 6 2 1 3 8:9 7
4. Maccabi 6 1 1 4 2:7 4

Vstoupit do diskuse
8
Články odjinud


Články odjinud