Radek Špryňar
22. září 2023 • 10:21

V jeden čas na vrcholu. Poprvé v historii. DERBY bude pecka!

Vstoupit do diskuse
15
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG RADKA ŠPRYŇARA | Osm zápasů, komplet bez porážky, pouze s jednou remízovou pidiztrátou. V součtu dvaadvacet bodů ze čtyřiadvaceti možných. Dominantní pražští rivalové se postrkují na čele FORTUNA:LIGY. Takový obraz historie české nejvyšší soutěže nepamatuje. V zaprášených análech není o podobně silném rozjezdu Sparty a Slavie ani zmínka. V Česku sledujeme výjimečný fotbalový ročník, jehož dosavadním vrcholem má být nedělní derby.



Mít dvě největší sportovní značky při síle, kompaktní, vyvážené, účinné a s evidentní snahou pracovat na moderním přístupu k fotbalu. To byl desítky let jen bláhový sen. Výkonnostní křivky obou klubů se nikdy nepotkaly na vrcholu. Když jeden padal, druhý stoupal. A zase naopak.

Všechno dobré si sedlo až teď. Ve speciální edici sezony 2023/24, kdy jsou stadiony plné, padají rekordy v návštěvnosti, kluboví marketéři konečně odvádějí znamenitou práci a v neposledku Ligová fotbalová asociace vypsala přelomový tendr na audiovizuální práva. Fotbal v tuzemsku – ten přísně LIGOVÝ – se snad konečně začíná dělat dobře, zajímá davy, což je ten nejspravedlivější lakmusový papírek.

I proto je šíleně důležité, aby se nedělní svátek vydařil, a podpořil zvyšující se reputaci soutěže, kterou ve čtvrtek pohároví účastníci třikrát podtrhli triumfy na startu základních skupin evropských pohárů.

Existuje několik důvodů, proč si myslet, že derby bude zábava. Rivaly vedou nejlepší trenérské mozky v Česku vyjadřující si vzájemný respekt a úctu. Na každé straně je řada reprezentantů, co mají fotbalovou nauku v malíku. Předchozí vzájemné střety už nebyly jen tupou válkou plnou nesmyslných a nezvladatelných emocí, dostavil se i FOTBAL v moderním balení. Snad nedojde na excesy na tribunách a fotbalová pecka, která zacloumá s celou republikou, bude mít stejnou mimořádnou kulisu jako při finále MOL Cupu.

Šíleně se těším. Hádám, že vy taky.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
15
Články odjinud


Články odjinud