Radek Špryňar
9. listopadu 2023 • 23:08

Ukončí magický výplach Říma nevýraznost Slavie? Ukáže se v Olomouci

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po nedělní marnosti v ligové klasice s Plzní se pochybovalo, a zcela logicky, zda Slavia definitivně nespadla o úroveň níž. Zda je stále pod Jindřichem Trpišovským schopná předvést okázalá fotbalová představení. Zda umí ohromit Evropu výjimečným kusem. O čtyři dny později podala pádnou odpověď. Způsob, jakým přeběhla ve skupině Evropské ligy římské AS (2:0) nabušené světovými hvězdami, bral dech.



Byl to večer, který se v mnohém přiblížil nejlepším vystoupením sešívaných v novodobé éře. Jenže – a Jindřich Trpišovský to po zápase velmi správně pojmenoval – tohle je jiná Slavia. Možná opravdu o něco horší, méně sebevědomá, méně dominantní, s nečekanými herními výkyvy. Oslabená řadou odchodů, naposledy v letním období. Je prostě nová. Učí se. Musí se zorientovat. Zvyknout si na tlak, na potřebu vydat maximum v každé minutě, v každé sekundě. Pochopit, že to je nutnost. Povinnost.

Novou nauku vstřebává i Trpišovský. I on se učí, jak pracovat s týmem, s jednotlivými hráči. Jak mixovat se sestavou, jak pravidelně poskládat funkční jednotku. Udělal přešlapy, omyly, sám o nich ví. Ovšem práci, kterou s mužstvem odvedl v uplynulých dnech po trapasu s Viktorií, je potřeba vysoce ocenit.

Zásadní úterní promluvou v kabině tým vybudil k dokonalému výkonu. Vycítil, že právě teď nastala ideální chvíle k vyprání špinavého prádla. Navíc zvolil správné rozestavení, výjimečně dobře trefil základní sestavu, do které sáhl až v osmasedmdesáté minutě, což je u něj nevídané.

Teď je však na celé Slavii, jak s nezpochybnitelným úspěchem naloží. Už o víkendu se znovu vrátí do všednosti, do „obyčejné“ domácí soutěže. Magický římský impuls totiž může změnit dosavadní podzimní nevýraznost. Pokud však složitou bitvu v Olomouci nezvládne, zase se dostaví pochyby. Jeden výjimečný zápas totiž sezonu nedělá.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 49. Jurečka, 74. Masopust

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mandous – Masopust (78. Vlček), Ogbu, Holeš – Douděra, Zafeiris (78. P. Ševčík), Oscar, Bořil (C) – Jurečka (87. Wallem), Chytil (90+6. Hromada), Provod.

Hosté: Svilar – Çelik, Llorente (77. Sanches), Ndicka, G. Mancini (C) – Bove, Paredes (84. J. Costa), Aouar (46. Cristante) – Belotti (68. Dybala), Lukaku, El Shaarawy (46. Karsdorp).

Náhradníci

Domácí: Kolář, Sirotník, Tijani, Wallem, Van Buren, Dumitrescu, Ševčík, Ogungbayi, Hromada, Vlček, Tomič, Zachoval

Hosté: Patrício, Boer, Cristante, Karsdorp, Sanches, Dybala, Pagano, Pisilli, Cherubini, Costa

Karty

Domácí: Masopust, P. Ševčík, Van Buren

Hosté: Paredes, Ndicka

Rozhodčí

Letexier – Mugnier, Rahmouni – Batta

Stadion

Fortuna Arena, Praha-Vršovice

Návštěva

19265 diváků

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Slavia 6 5 0 1 17:4 15
2. AS Řím 6 4 1 1 12:4 13
3. Servette FC 6 1 2 3 4:13 5
4. Tiraspol 6 0 1 5 5:17 1

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud