Radek Špryňar
13. prosince 2023 • 18:30

Z Fouska lídr nebude, válcuje ho (nejen) Šádek. Už se uvažuje o změně

Vstoupit do diskuse
19
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ RADKA ŠPRYŇARA | Petr Fousek nikdy nebyl ideálním kandidátem na předsedu. Jenže v příjemném revolučním oparu a všeobecném nadšení z konce Berbrovy hrůzovlády se v létě 2021 dostatečně nevyhodnotila úskalí, která českému fotbalu může přinést volba šedivého úředníka. Opravdu jen mimořádně zdatný prognostik by do detailů odhadl, jak se věci mohou vyvíjet. A zřejmě by v kontextu dnešních dní ještě přišel spíše s optimističtější predikcí budoucnosti.



Petr Fousek vede fotbal v Česku dva a půl roku. Pokud by se účtovalo už dnes, zařadil by se k historicky nejslabším šéfům největšího spolku u nás. Na úrovni Jana Obsta a Pavla Mokrého.

Proč? Protože profil lídra a uznávaného politického vyjednavače se silným hlasem v zákulisí nutným pro adekvátní výkon exponované funkce si nevybudoval. Ostatně ani nemohl. Nemá na to schopnosti ani povahu.

Není osobností, která by sebevědomě dovedla prosadit vlastní názory, na stůl položit argumenty a ostatním dát ve slovních soubojích zřetelně najevo, že takhle to prostě bude. Že moje myšlenky a vize mají něco do sebe a budou všem nápomocné. 

Stačí zmínit několik hříchů, které by náležitě vybavený boss nedopustil:

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
19
Články odjinud


Články odjinud