Richard Šíma
20. června 2015 • 13:31

Absurdní divadlo. Šéf Šafarčík si vážně myslí, že Baník je úspěšný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zopakujme si ještě jednou. Baník má za sebou sezonu stabilizace a směřování klubu tam, kam patří. Ano, zhruba takto nějak zhodnotil Petr Šafarčík, majitel Baníku, uplynulou sezonu v ostravském podání. Připomeňme si, že klub dlel po podzimu na pátém místě tabulky, přesto vedení odvolalo trenéry Svědíka s Korytářem.



Jen proto, aby do klubu dotlačilo svého vyvoleného, leč zcela nevyzkoušeného Petra Frňku.

Nastal totální propad tabulkou dolů provázený katastrofálním herním projevem. Nadto si klub arogantním chováním vůči městu rozhněval nejvýznamnějšího finančního donátora, dost možná i vinou toho přijde o Bazaly, vyhnal z ochozů většinu fanoušků, rozeštval si většinu bývalých hráčů, nechal si utéct Milana Baroše a tak dále.

Čekali byste sebereflexi? Čekali byste oznámení, kdo z vedení klubu ponese za kardinální přehmaty odpovědnost? Neponese ji nikdo. To je ze čtvrtečního Šafarčíkova projevu zcela jasné. Šéf klubu svůj postoj dokonce zdůvodnil. A to zcela nečekanými perlami. Pravil například, že reprezentační tým měl přece taky velmi dobrý podzim, zatímco na jaře tápe.

Ano, čtete dobře. Bohorovně dodal, že historie se na jedno nevydařené jaro ptát nebude. A že nepřátelskou atmosféru kolem Baníku, jak mu prý řekli jeho známí z byznysu, uměle vytvářejí iniciátoři možného chystaného nepřátelského převzetí klubu.

Bylo to smutné absurdní divadlo, které bylo ve čtvrtek na tiskové konferenci na Bazalech k vidění a slyšení. Jedno je ale jisté. Lidé z vedení Baníku, kteří prokázali svou nekompetentnost, pokračují dále. Takže se ostravský fanoušek může v budoucnu nadít dalších překvapení.

Ovšem pokud Baník sestoupí, žádné překvapení to nebude.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud