Richard Šíma
29. ledna 2016 • 15:06

Čeští fotbalisté objevili polskou Ekstraklasu. A naopak

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté berou útokem polskou Ekstraklasu.  Adam Hloušek, pro někoho možná překvapivě, přestoupil do Legie Varšava,  Zdeněk Ondrášek je ve Wisle Krakov, Bialystok usiluje o jabloneckého Tomáše Wágnera, Lubin usiloval o Egona Vůcha, zájem byl o Romana Bednáře, Jiřího Kladrubského a aktuální výčet by takto mohl pokračovat. Co se to děje?



Objevili čeští fotbalisté Ekstraklasu, nebo Ekstraklasa české hráče? Platí to oboustranně. Odchody českých fotbalistů do Polska nejsou samozřejmě historicky ničím novým, ale je zjevné, že zájem zesílil. Mimořádnou zásluhu na tom má české trio Radoslav Látal, Kamil Vacek a Martin Nešpor , tedy spolustrůjci aktuálního gliwického zázraku. Tito tři udělali českému fotbalu v Polsku obrovskou reklamu. A Ekstraklasa zatoužila po dalších Češích.

No a Češi si náhle jsou ochotni připustit, že nedoceňované Polsko je docela zajímavou fotbalovou destinací. Liga se z velké části hraje na nových nebo rekonstruovaných stadionech, které vyrostly před evropským šampionátem. V tom polská liga předběhla tu českou o parník.

Také z televizních práv plyne do polských klubových kas víc peněz než u nás, Legia Varšava je schopna nabídnout podobné podmínky, jako v tuzemsku Sparta. A divácká kulisa? Lepší než v české lize. Takže proč si v Polsku s radostí nezahrát?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud